Boem is ho

tobbe

I don’t care what consequence it brings
I have been a fool for lesser things
I want you so bad
I think you ought to know that
I intend to hold you for
The longest time
Brrrr Joel (1949)

Grote kans dat – wanneer je dit leest – het al is gebeurd: de eerste opzettelijke botsing van een aards object met een ander hemellichaam. ‘Deep Impact’ is het genoemd. Vanmorgen, even voor acht – als alles goed gaat – botst een ruimtevaartuig tegen een komeet. Naar verwachting zal de collisie een hoop ijs doen wegvagen, waardoor de kern bloot komt te liggen en subject zal worden van serieus onderzoek.

En jij gelooft dat? Echt?

Ik heb d’r anders een heel eigen theorie op ontwikkeld.

Eigenlijk is de desbetreffende komeet namelijk op weg naar een allesvernietigende ontmoeting met de aarde. De autoriteiten – die ervoor waken om de wereldbevolking rustig te laten blijven – houden dit gegeven zorgvuldig voor ons verborgen. Wat hebben we tenslotte aan die kennis, niet waar?

Met gebruikmaking van een techniek die eerder al is toegepast in een film die, hoe toevallig, ook Deep Impact heette, wordt nu geprobeerd de koers van de komeet dusdanig te veranderen zodat het onmiddellijke gevaar geweken zal zijn.

Uiteraard ontkent NASA elke betichting van dien aard. De komeet zal door de botsing met de sonde niet van richting veranderen. De aanvaring zou te vergelijken zijn met de confrontatie van een mug tegen een Boeing. Waarbij voor het gemak even voorbij wordt gegaan aan het feit dat een mug niet een aanzienlijk deel van de Boeing zal vernietigen bij een eventuele samentreffen.

Maar goed – als dit is wat de wereldleiding heeft besloten ons te doen geloven om een algemene situatie van paniek en chaos te voorkomen, het zij zo. Maar laat ik je dit zeggen: ik heb je al eerder gewaarschuwd voor een naderende catastrofe. Een ramp, die de wereld niet zou overleven. (Waarbij onze poes Pim nog een cruciale rol speelt, maar dat even terzijde.)

Ik zeg het je: het is zover. Onze dagen zijn geteld.

[Beetje balen dat we uitgerekend nu aan het verbouwen zijn. Met een beetje pech zullen we het eindresultaat nooit meer zien. Gelukkig hebben we de aannemer nog niet betaald.]

Standaard

5 gedachten over “Boem is ho

 1. Je hebt toch niet weer raar gedroomd of wel? De vorige voorspelde Apocalypse hebben we ook overleefd…maar misschien kwam dat wel door Pim

  {Mowl: je vergist je. Die wereldondergang staat gepland op 10 juli. Wordt vervolgd.}

 2. Doemdenken is ook een vak apart. Je kunt ook denken, joh wat leuk, wat er nu weer allemaal gebeurt. Heel speciaal toch, dat we dit mogen meemaken? En als het einde nadert, het zij zo. Kun jij het veranderen? Ik niet in ieder geval, dus ik ga me er al helemaal niet druk over lopen maken. GENIET.

  {Mowl: o, ze maken mij de pis niet lauw.}

 3. rozebeer schreef:

  de “boem is ho” is voltooid en het is gelukt, hoor ik net op de radio.
  Maak je geen zorgen, alles is goed gekomen 🙂

  {Mowl: we wachten af.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.