Brand

Een schoonmaakbedrijf had zijn auto vlak voor de fietsenstandaard geplaatst. Met moeite raakte ik mijn fiets kwijt.

Ik keek op mijn horloge. Het was iets over achten. De Albert Heijn zou net open zijn. Ik wilde wat lekkers voor het ontbijt scoren. Brrrr en ik zijn namelijk een weekje vrij, samen.

De deur van de Albert Heijn ging open. Ik wilde naar binnen, maar een verkoopster hield me tegen. Ik voelde hoe ik in een plas water stapte.

-“Het spijt me, meneer, maar we zijn nog even gesloten.” zei de verkoopster. De mannen van het schoonmaakbedrijf liepen langs haar heen, de supermarkt in. Een manager-achtige man kwam op me af, breed glimlachend.

-“Om half negen hopen we u weer te begroeten.” zei de tandpastalach.
-“Wat is er gebeurd?”

De man hief zijn handen ten hemel.

-“We hebben brand gehad, hierboven.”

Ik keek omhoog. Het appartement boven de ingang van de AH was uitgefikt. Dit verklaarde ook de plassen water overal.

De mannen van het schoonmaakbedrijf waren de vloer aan het schoonzuigen. Hun collega’s inspecteerden intussen het appartement.

[Dit zou toch niets te maken hebben met dat jongetje van gisteren? Of moet ik vanaf nu elke dag een stukje schrijven over de Albert Heijn? Ik ben maar doorgefietst naar Super de Boer. Nee, niet naar de Lidl. Daar zijn geen appartementen boven.]

Laatste nieuws: er zijn geen gewonden gevallen bij deze brand. Wel zijn twee appartementen uitgebrand. De bewoners zijn op tijd gewekt door hun hond. Veronderstelde schade: € 200.000. Oorzaak is nog niet bekend.

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.