Burgermanskost

hamburger

Wat kan het me schelen dat God niet bestaat. God geeft de mens goddelijkheid. Antoine de Saint-Exupéry (1900-1944)

Ik wil nog even ergens op terugkomen, namelijk op dit en dat. Op geniale wijze heeft Brrrr beide zaken weten te combineren.

Hij heeft een paar sneetjes van zelfgebakken brood gesneden en besprenkeld met olijfolie, wat peper en zout. In de oven werden ze geroosterd, zodat de buitenkant net krokant werd. Een bruschetta, heet dat.

Vervolgens zette hij twee pannen op het vuur. In de ene bakte hij paddestoelen: shi-takes, portabello’s, kastanjechampignons en cantharellen. In de andere pan gingen hamburgers. Nee, niet uit een pakje, maar helemaal zelf gemaakt. Wat denk jij? En van biologisch verantwoord vlees, natuurlijk. De dieren zijn weliswaar doodgemaakt en vermalen, maar dan met liefde. Dat scheelt.

Sneetjes, burgers en paddenstoelen werden op gebruikelijke wijze op elkaar gelegd. Voor de garnering (en de vitamines) kwam er nog een gezonde salade bij. Je ziet ‘m rechtsonder: een tomaatje, pompoenpitjes, ansjovisje en – hee! – sla. Het smaakte nootachtig, maar dan anders – hemels.

“Rucola?” probeerde ik fronsend (want ik wist ook wel dat het dat niet was). Brrrr schudde zijn hoofd.

“Pistacheolie.” verklapte hij. Hij glunderde. Ik schrokte de salade naar binnen. Mensen, wat was dat lekker!

[Als Brrrr een burgertje maakt, hoef je verders niks meer. Nou ja, een beetje liefde dan. Maar dat krijg ik óók nog es. Het is bijna niet eerlijk. Maar eigenlijk had ik liever zijn salade gehad.]

Standaard

4 gedachten over “Burgermanskost

  1. linette schreef:

    Was het hele leven maar zo, als goed bereid eten. Dat zou een hoop schelen, toch….

    {Mowl: zeker als er nog iemand is die de afwas doet.} 

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.