Verrot

rosé

Wat een ramp lijkt, blijkt vaak een kans. Laozi (6de eeuw vGT)

We hebben een klein probleempje: we verwachten Fred weer terug.

Je herinnert het je misschien nog wel, we hebben het vorig jaar een fikse verbouwing gehad. Op de kop af honderd dagen lang heeft Fred het huis gestript en weer opgebouwd. Het resultaat mag er zijn en dat we een zenuwinzinking nabij waren, ach, da’s allang weer vergeten. Ook de echt­scheidings­papieren hebben we uiteindelijk maar niet ondertekend en de martelwerktuigen die we bestemd hadden voor onze aannemer en zijn handlangers zijn nooit gebruikt. Al met al zijn we er beter en sterker uit gekomen.

Fred had – dat geven we grif toe – wonderen verricht. En hoewel we de dag dat ie definitief ‘Tabee’ zei markeerden als belangrijke feest- en gedenkdag, wisten we dat we hem nog een keer zouden tegenkomen. Om ons dakterras te maken, bijvoorbeeld. We hadden Fred al opdracht gegeven een tekening te maken voor de bijbehorende bouwvergunning.

Maar de zaken hebben een wending genomen.

Toen we enkele dagen geleden terugkeerden van het boodschappendoen en we het tuinpad opliepen, stopte Brrrr ineens en zei: “Hé.” Ik keek en zag de bron van zijn uitroep.

Op de grond, aan de voet van de voordeur, lag het afdakje. Hetzelfde afdakje waarvan Fred al es misprijzend had gezegd dat het ook aan vervanging toe was. We hadden zijn aanwijzing gehoord en er geen acht opgeslagen, zoals gebruikelijk.

Het hout van het afdakje was in de tijd daarop rustig verder gaan rotten. En net toen we even weg waren was het ding naar beneden gestort.

We hebben meteen Fred weer gebeld en hem op de hoogte gesteld van de nieuwe situatie. En we hebben ook besloten dat het dakterras nog maar even moet wachten en dat groot onderhoud aan Mowl nu de hoogte prioriteit heeft. Dan kunnen we meteen die paar kleine dingen laten uitvoeren die we altijd al hadden willen laten uitvoeren.

Zoals een nieuw afdak.

[Kort voor het dak het begaf had er nog iemand onder gestaan om een levering te bezorgen. Als je nagaat wat er had kunnen gebeuren: alle bestelde wijn had verpulverd kunnen zijn. Je moet er niet aan denken.]

Standaard

4 gedachten over “Verrot

  1. beer schreef:

    Heeft Fred niet zelf aan het afdakje gehangen om op deze manier weer een opdracht te krijgen?

    {Mowl: we hebben daar geen aanwijzingen voor.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.