Calla’s

Laan van Roos en Doorn 51a, Centrum, Den Haag
Telefoon (070) 345 58 66 / Fax (070) 345 57 10
keuken open 12.00-14.00, 18.30-22.00, za geen lunch, zo-ma gesloten

Maar we waren dus bij Calla’s geweest.

De eerste keer — ze hadden nè´ een Michelin-ster gekregen — was het een sensatie zonder weerga. Het is nooit meer geworden wat het toen was.

We hebben het restaurant eerlijk een kans gegeven. En nog eens. Ook omdat we horen dat we ons blijkbaar vergissen. De ster is tot op de dag van vandaag gehandhaafd. Onze mening is helaas jammerlijk herzien.

Gisteren gaven het bedrijf nog een laatste, finale kans, hiertoe uitgenodigd door onze vrienden Peter en Edwin, met wie we in het Kurhaus verblijven.

We kozen voor het zesgangen-menu met bijpassend wijnarrangement. Drie van ons wensten echter de aangekondigde ganzenlever te vervangen. Dat kon, zei de gerant. Hij zou iets passends uitzoeken.

Dat ‘passends’ werd een tartaar van MRIJ-rund, getopt met beluga-kaviaar. Klinkt prima, ware het niet dat dit vee niets anders is dan de dikbilkoe. Dit dier is dermate doorgefokt op zijn dikke billen, dat ie niet meer op een natuurlijke wijze geboren kan worden. Nauwelijks een waardige vervanging dus voor mensen die uit principe geen ganzenlever wensen te eten.

De daarop volgende gangen waren nauwelijks verrassend te noemen: we kenden het eigenlijk allemaal al van de vorige keren. De onvermijdelijke cappuccino met bospaddestoeltjes, om maar eens wat te noemen.

Daarbij kwam de bediening: was de gerant de vorige keer nog ‘slechts’ sommelier en in die rol nauwelijks aanspreekbaar, dit keer was hij vriendelijker. Maar daar was alles ook mee gezegd. Wijnen werden niet bijgeschonken, hoewel de prijs van het wijnarrangement niet misselijk was. Ook werd verzuimd een portwijn aan te bieden bij de rauwmelkse kazen.

Nee, we willen er niet teveel woorden aan vuilmaken. De waardering.

De ambiance is ijzersterk: daarvoor krijgt Calla’s een 8. Het eten was niet verrassend genoeg en (cappuccino, sausjes, etcetera) erg waterig. Vooruit: een 7. De bediening komt niet verder dan een mager 6’je. Dat geeft een eindbeoordeling van 7. Niet slecht, maar onvoldoende voor een sterrenrestaurant.

Vanavond krijgt Kandinsky een kans.

[Ach ja, waar klagen we eigenlijk over?]

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.