Kandinsky

Gevers Deynootplein 30 , Scheveningen
Telefoon (070) 416 26 34 / Fax (070) 416 26 36
keuken open 12.00-15.00, 18.00-22.30, za en juli-aug geen lunch

Dat de beëindiging van onze relatie op wederzijds goedvinden berustte, bleek toen de gerant van Calla’s du moment dat we d’r naar vroegen de rekening presenteerde. Blijkbaar zag hij ons ook liever gaan dan komen.

Hoe anders was dat bij Kandinsky, het huisrestaurant van het Kurhaus. Ook dit restaurant is getooid met een ster, maar dan eentje die we helemaal verdiend vinden.

En laat ons op deze plek nu eens pleiten voor eerherstel van het klassieke restaurant. Wat is er mis met een eerlijke keuken, waarbij de producten in hun waarde worden gelaten en waar de bediening het een voorrecht lijkt te vinden om een feestje van je avond te maken? Hier hoor je ons niet zeggen dat deze houding oubollig is en dat de nieuwe arrogantie pas echt een hippe trend is die we met zijn allen massaal moeten volgen. No Sir!

Het eten was voortreffelijk, wat uit het voorstaande moge blijken. En waar we daags ervoor nog te horen kregen (met een geringschattend lachje) dat een bord met alleen coquilles niet k஬ bewees Kandinsky dat het een heel goede mogelijkheid was. Zonder dat het vermeld was, werden de coquilles nog gegarneerd met een plaatje truffel. Verse, volgens de bijzonder aangename bediening, gedroogde, volgens onze eigen smaakbeleving. Maar dat was dan ook meteen het enige minpuntje.

Geen producten die zwemmen in schuimige soepjes en die bijna niet terug te vinden waren. De eend was gesneuveld om een heldenrol te spelen op onze borden. In dunne plakjes getrancheerd.

Het was een vingerwijzing dat de menu’s van gisteren en eergisteren met veel dezelfde producten werkten, maar tot een geheel ander resultaat kwamen. Geen ‘Zie mij eens bijzonder zijn’, maar een oprecht respect voor het product. Ik val in herhaling.

De ambiance van Kandinsky kan misschien wat worden opgeleukt, hoewel er ook niet per se behoefte aan is. We geven het een zeerverdiende 7. De bediening is goed. Een 9. En het eten — we twijfelen, maar het wordt een 8½. Eindresultaat: een 8+.

[We’ll be back!]

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.