Calla’s

Calla'sKan iets wat subliem is tegenvallen?

Enige tijd geleden (in elk geval nog vó³² Mowl.eu) bezochten we voor de eerste keer restaurant Calla’s in Den Haag. Het had net de eerste Michelin-ster gekregen dus onze verwachtingen waren hoog gespannen. Elke verwachting werd overtroffen. Van zeven uur tot middernacht tafelden we. We waren een godsvermogen kwijt, maar we zeiden allebei tegen elkaar dat dit nog beter was dan seks! Wat een smaken en – vooral – wat een uitgelezen keuze van de sommelier. Zeven gangen lang begeleidden de wijnen perfect de gerechten. Ook toen vierden we onze trouwdag en de keuken had daarom een speciaal dessert gemaakt.

De keuze voor de plaats van ons jubileumdiner was snel gemaakt. Het zou het hoogtepunt van de dag moeten worden.

En dat was het ook – maar niet in het opzicht van enkele jaren terug. Er was een nieuwe sommelier. Hij deed erg familiaal toen hij de champagne inschonk die Linette en Ellie voor ons hadden besteld (bedankt nog!) en de eigenaresse beloofde ons een feestje.

De zeven gangen waren, zoals gezegd, subliem. Om een paar voorbeeldjes te noemen: een torentje van krab en eendenlever, een soepje van kreeft met nootmuskaat en als hoofdgerecht houtduif. Het smaakte uitstekend. De entourage was fantastisch, maar we misten de betoverende combinatie met de wijnen. Die overigens ook niet zo overvloedig werden geschonken als de vorige keer.

De punten nu. Voor het eten een 9. Voor de bediening een 9. Ook voor de entourage een 9. Samen dus een 9.

(En toch tegenvallen. Raar hè¿©

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.