De kous is af

De mevrouw belde dat ie er was: mijn Bellavar 2, model Sahara A-D, open teen. Ik kon ‘m ophalen.

Zeer tegen mijn zin moet ik hier herhalen dat ik een steunkous draag. Na drie maanden mocht ik een nieuwe laten aanmeten. Ik verkeerde in de veronderstelling dat het over weer es drie maanden gedaan zou zijn. Maar de dokter schudde zijn hoofd en zei: “Iek ga ar vanoit dat die wel ein jahr moet sietten.” (Hij komt uit Duitsland.)
Hij had ook goed bericht: de nieuwe kous hoeft nog maar tot aan de knie. Dat scheelt een hoop gehijs.

(Er zijn veel verrassingen in een menschenleven. Zo ook had ik nooit gedacht dat ik het hier nog es zou hebben over mijn nieuwe steunkous. Dat ‘Sahara’ zal wel op de zandkleur slaan. Achteraf baal ik, dat ik niet voor een modieuzere kleur heb gekozen. Kaboutergroen, bijvoorbeeld.)

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.