Nijdas

kwast

In de scheerspiegel / De man die ik heb ingezeept / zit lelijk met mij opgescheept. Simon Carmiggelt (1913–1987)

Ik zat met de kwast in m’n maag. Dat vertelde ik Brrrr.

“Hoezo?” zeidie. “Je hebt d’r toch geen spijt van?”

“Welnee.” zeidie. “Maar ik had ’n vrolijk stukje willen schrijven over hoe we ’n nieuwe scheerkwast hebben gekocht voor zeventig euro en dat ik dat wel veel geld vond, maar dat de ver­koper zei dat d’r wel scheerkwasten van driehonderd euro bestaan en dat deze relatief goedkoop is, omdat ie met de rugharen van de Chinese das is gemaakt en dat we ’m toen maar gekocht hebben en ik helemaal verrukt werd toen ik ’m de volgende dag gebruikte — zo zacht! zo teder! — en dat ik sindsdien alleen maar droom van die kwast van driehonderd euro.” Brrrr keek me aan.

“Da’s toch best grappig?” vond ie. Even zweeg ik.

“Ja.” zuchtte ik toen treurig. Ik wreef door m’n ogen. “’t Is alleen geen grap.”

[Brrrr sloeg z’n arm om me heen. “Ach,” zeidie troostend, “over ’n jaar of vijftien zien we wel weer verder.”]

Standaard

8 gedachten over “Nijdas

 1. Kitty schreef:

  Ach, als je met zo’n ding van 70 euro 10 x langer doet dan eentje van – pak hem beet – 7 euro (lijkt mij dat een scheerkwast van bijv. de Hema kost), dan is dat toch prima? Ik zoek nog steeds een goeie haarborstel, gemaakt van varkenshaar. Die zijn ook duur: 80 euro is niets…

  {Mowl: daar hebben wij nu weer niks mee, met haarborstels.}

 2. blue schreef:

  Oeh, als ik deze kwast zie, zou ik wensen, dat ik mij moest scheren. Hoe mooi moet die van 300 euro dan wel niet zijn?

  {Mowl: mooi? Vooral lekker. Je kunt je oksels d’r op trakteren.}

 3. Jaartal schreef:

  uhm .. ik spuit de scheergel zo uit de fles op mn hand en dan op mn bakkes… waar heb je dan die kwast voor nodig?

  (of is dit te 2009?)

  {Mowl: eerder twintigste-eeuws, zou ik denken.}

 4. Wel zielig hoor dat ze het haar pikken van een das. China kennende, erg diervriendelijk zal het wel niet geweest zijn.
  Kan jij nu echt nog genieten van de kwast?

  {Mowl: China is ’n communistische volksrepubliek. De das zal z’n haren dan ook wel in wederzijdse overeenstemming hebben afgestaan.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.