De week

wc

Hoop wordt geboren uit vrees voor de toekomst.
Georges Braque (1882-1963)

We moeten het toegeven: langzamerhand lopen we op ons tandvlees. De verbouwing heeft meer van ons gevergd dan we hadden durven denken.

O nee, we slaan ons nog net niet de hoofden in, Brrrr en ik, maar, als ik voor mezelf mag spreken, mijn stemming is prikkelbaar en humeurig te noemen. Ik ben geen aangenaam gezelschap.

Zo. Dat is eruit.

Maar neem het me es kwalijk met na bijna honderd dagen nog steeds te leven in een huis dat niet van jezelf is, waar de rommel zich verplaatst van deze hoek naar die hoek ginder.

Deze week moet alles afkomen. Is ons beloofd. Maar ja, ze zouden al weken geleden gereed zijn. Steeds weer hebben we begrip opgebracht voor een nieuwe uitloop. Telkens weer toonden we ons vriendelijke gezicht. We zijn de makke schapen op de slachtbank van de middenstand. Maar dat wisten we al.

Laat deze week er alsjeblieft een einde aankomen! De toestand wordt onhoudbaar.

[Hoop en argwaan wisselen mekaar af. Gaan we het redden?]

Standaard

7 gedachten over “De week

 1. Pingback: Mowl.eu » 100

 2. @ Mowl dat is dat ze per uur in rekening brengen… ze rekenen je dan een paar uur voor maar in de praktijk wordt het vaak het dubbele.

  {Mowl: o nee, dat hebben we gelukkig niet.}

 3. Tja.. als je dadelijk het meer en minder werk maar goed in de gaten houdt. Je hebt toch wel laten bouwen onder een aanneemsom? Of heb je je laten verleiden tot regiewerk? Want dan duurt het nog wel even…

  {Mowl: aanneemsom – ja. Wat is regiewerk?}

 4. beer schreef:

  kom zeg, 100 dagen hebben jullie het volgehouden. Dan gaat deze laatste week er toch nog wel bij… Maar ik snap dat jullie helemaal verrukt zullen zijn als het eenmaal zover is en jullie Fred voor altijd gedag kunnen zwaaien

  {Mowl: het is een aardige vent, maar we hebben schoon genoeg van ‘m.}

 5. linette schreef:

  Goed, tijd voor wat pep-talk! Denk aan alle dingen die jullie straks in het vooruitzicht hebben. Een prachtig huis, Kent, goed het weer wordt slechter maar denk hoe straks jullie huis zo rond de feestdagen zal zijn en dan vooral de rust die er straks na het verlaten van de indringers zal zijn. En al worden het nu nog 2 weken, jullie hebben elkaar!

  {Mowl: of Brrrr nu zo blij met mij is, weet ik niet.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.