Door de bank genomen

Vraag niet waarom, maar onze hypotheekverstrekker had een feestje. En wij waren er voor uitgenodigd.

Eerst zouden we worden ontvangen in het Watermuseum om de hoek. Later bleek dat er zoveel klanten wel zin hadden in een leuk partijtje dat de Eusebiuskerk moest worden afgehuurd.

De bedoeling was dat we, na een hapje en een drankje, zouden kunnen luisteren naar een toespraak van een geld-deskundige. Dat konden wij wel gebruiken, advies van een geld-deskundige. Want eerlijk gezegd zijn wij behoorlijk dom op dat terrein en het leek ons heerlijk om wat verstandiger met het slijk der aarde om te gaan. Het is er niet van gekomen.

In de nabijheid van het graf van Karel van Gelre en omzoomd door tal van foto’s van het door de oorlog verwoeste Arnhem deden wij ons tegoed aan de hapjes en de drankjes. En – laat dat gezegd zijn – wij niet alleen. In geen tijden zal een kerk zo goed gevuld zijn geweest als deze avond.

Erg gecharmeerd waren wij van de kleine bloempotjes gevuld met diverse salades. Let maar op – dit gaat een trend worden. Ik adviseer om nu al kleine bloempotjes in te slaan, want over korte tijd zullen ze flink in waarde stijgen.

Zo zaten wij, klanten van een bank, gezeten op de graven van de edelen van weleer en temidden van de herinneringen aan oorlog en verderf, schaamteloos te slempen. Hoe diep konden we zinken?

[Maar ja, het is gratis, niet? Dus deden we onze Nederlandse burgerplicht en laadden we flink in. Vandaar dat we de spreker niet meer hebben gered. En met ons meerdere andere gasten. Misschien een volgende keer.]

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.