Hallo, hallo!

Eerder deze week belde een allervriendelijkste mevrouw van TV Gelderland. Of we zin hadden een opname bij te wonen van het consumentenprogramma ‘Hallo Gelderland’. Een kopje koffie en een plakje cake werden ons in het vooruitzicht gesteld. We beten toe.

Daarom togen we gisteren op onze fietsjes naar de nabijgelegen studio. Samen met welgeteld veertien anderen vormden we het publiek. Kort voor aanvang werden we naar onze plaatsen geloodst. Rob en Irene (de presentatoren) zaten al op hun stoeltjes achter de tafel. We keken rond. De ruimte was niet groter dan onze eetkamer. Er waren twee rijen krukken. Bescheiden als we zijn namen we op de laatste plaats. De twee krukken voor ons bleven vrij.

Even later bleken die bestemd te zijn voor de muzikale gasten van het programma, Frédérique Spigt en haar begeleider. Tijdens hun optreden kwamen we daardoor ponteficaal in beeld.

-“Kijk es, dat is Shaun.” zei Brrrr en wees een cameraman aan. Shaun heeft ooit nog es met Brrrr gewerkt en verwierf regionale bekendheid toen hij Kiwi was tijdens de uitzendingen rondom de Nijmeegse Vierdaagse. Van Kiwi-TV. Shaun gaf geen sjoege toen hij ons in beeld nam.

Het was een interessante uitzending. Zo weten we nu dat we geen waterproof-mascara van Yves Saint Laurent maar van l’Oréal moeten gebruiken. En je moet uitkijken met geld lenen bij kredietverstrekkers. En ergens in de provincie werd de lijk-fiets geïntroduceerd: een fiets met aanhangkarretje waarop een lijkkist kan worden vervoerd. Allemaal erg handig om te weten.

Te snel ging het programma voorbij. En nadat Frédérique een nummer van haar nieuwste CD (“Vertel je d’r wel bij dat ie op 2 november verschijnt?”) had gezongen, moesten we alweer vertrekken. En snel graag, want in een hoekje had de nieuwslezer al plaatsgenomen.

[Waarschijnlijk hebben we dit buitenkansje te danken aan het feit dat ik me vorig jaar heb opgegeven als tester van vissticks. Een andere, waarschijnlijk beter gekwalificeerde, kandidaat heeft het toen van me gewonnen. Maar mijn adres en telefoonnummer had TV Gelderland bewaard en dat kwam nu goed van pas. Zo zie je maar: beroemd kun je al via een visstaafje worden!]

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.