Droom van een (schier)eiland

Benno en A waren er. Als vanzelf lijken de gespreksonderwerpen zich dan op een hoger niveau te begeven.

De sociaal-economische beleidsvoering in het land, de laatste politieke ontwikkelingen maar ook kwesties van archaïscher aard komen dan aan bod. Vele malen wordt een encyclopedie geraadpleegd of het internet doorzocht. Dat leidt vaak weer tot verheldering en verdieping.

Op enig moment bracht ik Athos te berde. Voor wie het niet weet, Athos is een autonome monnikenstaat in het noordoosten van Griekenland. Ooit bewoond door wel tienduizend kloosterlingen, is het nu een verzameling van enkele dozijnen religieuze ordes, die soms wel meer dan 1500 jaar oud zijn.

Het meest opmerkelijke van Athos — naast het feit dat het nog nooit aan het Eurovisie Songfestival heeft meegedaan — is het feit dat het verboden is voor vrouwen. Zelfs vrouwelijke huisdieren komen er niet in.

-„Een paradijs.� concludeerde Benno met dromerige ogen.

[Zo ver willen wij niet gaan. Al kunnen wij de voordelen van een uitsluitend uit mannen bestaande maatschappij beamen, we kijken wel link uit om dat zomaar in het openbaar te stellen.]

Standaard

4 gedachten over “Droom van een (schier)eiland

 1. rozebeer schreef:

  nee hoor, ik wil alleen de hoogste top bereiken, meer niet…
  en als jij daar een bepaalde gedachte aan vastplakt, zegt dat meer over jou dan over mij René….:)

  {Mowl: dan zal ik wel die snol zijn.}

 2. Het hangt toch een beetje van de aanwezige mannen af hoe aanlokkelijk het is.

  Maar kom nou, een staat die wel in Europa ligt, maar nooit meegedaan heeft aan het Eurovisie Songfestival neem je toch niet serieus? (ik denk nu direct aan Vaticaanstad, hoe zou dat komen?)

  {Mowl: terwijl ze best leuke liedjes hebben.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.