Een Veeg Teken

Suggestie: we vegen de huidige mens van de wereld en creëren een nieuw wezen. Liliane Saint-Pierre

Suggestie: we vegen de huidige mens van de wereld en creëren een nieuw wezen. Liliane Saint-Pierre

Toen ik de voordeur opendeed, zag ik buurjongen Ties en zijn vriendje Senna. Ze waren aangepast warm aangekleed, met een dikke jas, wanten en een toffe muts waaronder – bij Ties tenminste – de krullen vandaan dansten. Ze hadden elk een grote bezem in de hand.

Net twee cherubijntjes, dacht ik vertederd. Hoe toepasselijk in deze tijd.

“Het heeft heel erg gesneeuwd,” begon Ties wat overbodig. “en je tuinpad is helemaal bedekt. Als dat aanvriest kun je lelijk vallen. Misschien breek je wel wat.” Hij vindt me echt een ouwe man, dacht ik, iets minder aangedaan.

“Dus nu dachten wij,” zei Ties, terwijl hij naar Senna en zichzelf wees, “dat we je pad eens gingen schoonmaken.”

Wat mooi, dacht ik, Laat niemand ooit nog eens kwaadspreken over de jeugd van tegenwoordig.

“Voor één euro.” zei Ties. Hij hield zijn hand op. “Minstens. De man.”

[O ja, dacht ik, de jeugd van tegenwoordig.]

Standaard

Een gedachte over “Een Veeg Teken

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.