Eerlijkheid

Eerlijkheid vinden wij belangrijk.
In de eerste plaats natuurlijk in de keuken: seizoensprodukten uit dit deel van de wereld, om maar wat te noemen. Maar ook een eerlijke omgang met het personeel. Vreemd genoeg is het nog steeds niet ongewoon voor werkgevers om salarissen niet, te laat of te laag te betalen. Om zondagstoeslagen niet te honoreren. Om CAO-bepalingen aan de laars te lappen. Even terzijde: als je in het archief van De Gelderlander gaat zoeken naar “zwart geld”, “horeca” en “Nijmegen” verschijnen er meer dan 40.000 (!) artikelen.
Of werkgevers die alles doen voor het geld. Die van alles beloven, maar niets nakomen.
Waarom ik dit hier schrijf? Omdat met name de werkgevers in de horeca een naam hebben op dit gebied. Een slechte naam, die het doet lijken alsof er alleen maar profiteurs en slavendrijvers in de horeca hun zaken bedrijven. Zaken die vaak het daglicht niet kunnen zien. Die gepaard gaan met leugens en bedrog.
Nou, wij dus niet! We kunnen ons namelijk niet voorstellen dat je echt plezier in je werk kunt hebben, als je weet dat je de mensen met wie je werkt belazert of te kort doet. En gelukkig kun je zien dat deze opvatting steeds meer terrein wint in de horeca. Steeds meer ondernemers werken eerlijk. Zo is de horeca van vandaag.
En, weet je, ik geloof dat die ondernemers van gisteren zichzelf nog zullen tegenkomen. Want gasten gaan dat ook merken en zullen kiezen voor eerlijk en oprecht boven vals en nep. Let op mijn woorden!

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.