Prins Claus

Naar aanleiding van dit: prins Claus is gisteren overleden. Volgende week dinsdag wordt hij bijgezet in de Nieuwe Kerk in Delft. Alsof mijn vorige veroordeling van oneerlijkheid kracht moest worden bijgezet, hebben de ondernemers in die stad de prijzen alvast flink verhoogd. Een hotel kamer “doet” nu al € 1.000! Een uitbater van een bedrijf aan de Markt verhuurt zijn ramen per stuk aan het journaille.
Wij hebben het er uitvoerig over gehad wat te doen op momenten van nationale rouw. Niet zo moeilijk: we gaan dicht. We hebben het allebei altijd erg storend gevonden als mensen op 4 mei wensen uit te gaan eten en niet het fatsoen hebben enkele momenten hun mond te houden. Al was het maar om anderen de gelegenheid te geven te herdenken.
Uiteraard gaat dit alleen maar op bij herdenkingen die zich enige tijd vantevoren aandienen. Als de zaak vol zit (hopen we) en het bericht komt dat deze of gene is overleden, kun je moeilijk iedereen naar huis toe sturen. Alhoewel… Afgelopen jaar zijn we met Mieke, ons nichtje, uit eten geweest. Even voordat we zouden gaan werden we door Linette gebeld: Pim Fortuyn was neergeschoten. Ik verzeker je, dat dat een vreemde avond is geworden! Op straat werden we aangeklampd door wildvreemde mensen. In het restaurant was nog niemand op de hoogte en toen dat wel het geval was ging de televisie in de keuken aan om niet meer uit te gaan. En wij zaten op enig moment moederziel alleen aan onze carpaccio.
Afgelopen vrijdagmiddag (even een update) zijn we weer naar Nijmegen geweest. We hadden er een sollicitatiegesprek met een kok, hebben met de boekhouder het ondernemingsplan afgerond en dit vervolgens naar enkele banken gebracht. Morgen bellen met de accountmanager en ook even informeren hoe het met het interieurontwerp staat.

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.