Ga door

dicht

Zoals de ogen der doden zachtjes worden gesloten, zo moeten wij de ogen der levenden zachtjes openen. Jean Cocteau (1889-1963)

Ze vervangen de riolering in de wijk. Een groot deel van de hoofdstraat – die gelijktijdig wordt heringericht – is daardoor al een tijdje opengebroken.

En wat er aan zat te komen – en waar we ook al tijdig voor waren gewaarschuwd – is gisteren gebeurd: ook onze weg is afgezet.

Auto’s kunnen er alleen nog van bovenaf in, van onderen zijn we gesloten.

Het is hemels.

Ineens geen jakkerende coureurs meer die onze straat gebruiken om snel even een stukje van hun reisweg af te snijden. En ook geen valsparkeerders, die omdat ze om de hoek werken bij ons voor de deur hun auto kwijt willen.

Het is rustig in onze straat.

[Hopelijk nemen ze ruim de tijd voor de werkzaamheden.]

Standaard

7 gedachten over “Ga door

 1. Was het leven maar een doodlopende weg… Hoewel, eigenlijk is het leven een doodlopende weg, maar dat klinkt zo somber.

  {Mowl: volgens mij is het leven een rotonde.}

 2. Hmmmm Al dit zonnig en positief gedoe kan niet hé! Vandaar mijn bijdrage :

  Een afgesloten verkeersvrije straat, is natuurlijk aanlokkelijk voor dieven. Een tiental jaren geleden was onze straat voor maanden afgesloten (ja ja in Belgie duren die dingen lang) en kregen we inbrekers over de vloer. Weg auto (blijkbaar was dat het enige wat ze wilden, want de deur tussen de garage en de woning was gewoon open) (Of het kan natuurlijk zijn, dat ze schrokken van al de rotzooi in huis en dachten Oh er is hier al ingebroken)

  Have a nice day ;-p

  {Mowl: we hebben gelukkig geen auto.}

 3. Wat een rust…ik zie meteen een parallel met het veelbesproken Spijkerkwartier 😉 Maar als ik het goed begrijp vind er bij jullie geen verandering van bewoners plaats?

  {Mowl: er staan wel wat verhuizingen op til, maar die staan los van de nieuwe riolering. Geloof ik.}

 4. Wat een positieve instelling? Wat een beetje zon al niet kan doen bij jou… of heb je iets teveel gedronken of teveel suiker??

  {Mowl: niks van dat al – ik heb gewoon een zonnige inborst.} 

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.