Geschenk

tafel

Dit blijde eerbewijs zullen we feestelijk vieren. Publius Vergilius Maro (70-19 vGT)

Opeens was het voorbij. We werden wakker en de feesten van het jaar waren gedaan. Het jaar zelf ook bijna, trouwens.

Brrrr had gisteren mijn familie vergast op een uitgelezen maaltijd. Vijf gangen, eendenlever , red snapper, kwartel – noem maar op. Voor de vegetariërs onder jullie: aardappel-knolselderijpuree, broccoli, truffel. En dan waren er nog de cadeautjes voor onder de boom.

Broer (en vrouw), Zus (en man) en wij hadden voor mijn moeder een nieuwe computer bedacht. Haar ouwe was al een afdankertje en had er kortgeleden de brui aan gegeven. In de korte tijd dat ze er van had kunnen gebruikmaken, was mijn moeder helemaal in de eenentwintigste eeuw gesleurd. Een leven zonder computer of internet was inenen ondenkbaar geworden.

"Misschien kun je er op je werk wel aan een tweedehandsje komen." zinspeelde ze. Ik deed of ik haar niet hoorde.

"Nee, je moet een nieuwe hebben." gooide Broer olie op het vuur.

"Maar die zijn hartstikke duur!" voegde Zus eraan toe.

Mijn moeder zag het bijna niet meer zitten.

En toen ze gisteren de doos mocht openmaken die al enkele weken onder de boom had gelegen raakte ze helemaal geëmotioneerd. En ik, superwatje, moest ook meteen snikken.

"Mooie doos, hè?" reageerde broer.

[Morgen hebben we onszelf uitgenodig bij moeder. Onder het mom dat we de computer gaan installeren hebben we in elk geval weer eens een heerlijk maal van gebakken aardappels en verse worst.] 

Standaard

7 gedachten over “Geschenk

  1. Dus binnenkort kunnen we ook de weblog van je moeder lezen? Wat zal ze allemaal over je schrijven….?

    {Mowl: het zou wat zijn, moeder en zoon aan het loggen! Maar ik denk niet dat het gebeuren gaat.}

  2. Enkele jaren geleden heb ik iedereen die zich soms geroepen voelde om mij iets cadeau te doen, op het hart gedrukt dat ik absoluut geen ‘Werk’cadeau’s meer wil. Dus geen strijkijzers, geen fondue sets, geen wafelijzers, geen kookpotten,  kortom geen huishoudelijke spullen die mij min of meer verplichten om die dan te gebruiken –> die mij dus aan het werk houden. Als cadeau’s  wil ik enkel leuke dingen, zoals boeken, ligstoel, pc, televisie, radio, bon voor parfum, bon voor kleding, bon voor weekendje weg.  🙂 Na zoveel jaren zwoegen, wil ik enkel nog cadeau’s waar ik echt plezier aan beleef. Ik ben toch niet te veeleisend hé?

    {Mowl: geschenken moeten vooral leuk zijn. Nuttig is eng.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.