Gft

de bak
Nou zul je het toch hebben! Onze gft-bak is gestolen! En niet alleen de onze – nee, de hele straat lijkt het slachtoffer geweest te zijn van een gft-bak-ontvreemder. Verschillende buurtgenoten zijn het slachtoffer geworden van deze brutale daad! Schande!
Wat moet een mens met een gft-bak? Vooral met zo’n kleine als de onze (het plaatje hiernaast klopt niet – we hebben zo’n lage, met een handvat. Bijna een asemmer). Te laag om op te zitten (hoewel: kinderstoeltje?), te weinig inhoud, flink vies (waarom heb ik het gevoel dat ik het over politiek heb?).
En dan die trammelant die de dief veroorzaakt: eerst moest de Sita gebeld worden. Dat is de naam van onze reinigingsdienst. Die vertelt ons om vervolgens aangifte te doen bij de politie. Dan kunnen we over een week een nieuwe bak tegemoet zien. Dan is er nog die andere reiniginsdienst, Vincent Container Service, die onregelmatig de bakken schoonmaakt. Mits d’r een sticker op de bak zit. Maar met de bak is ook die sticker ontvreemd. Dus moeten we een nieuwe sticker voor de nieuwe bak hebben…
Dan heb ik het nog niet over de emotionele schade. Die ouwe bak was, inderdaad, oud en lelijk. Maar het was 󮺥 bak. Al jaren.
Het zal wennen worden met die nieuwe.

Songfestival
Ik had ’t Richard al laten weten: d’r is een nieuwe site over het ESF. ESF? Europees Sociaal Fonds? Neej sloompie, het Eurovisie SongFestival natuurlijk! Gisteren om 16.00 uur issie de lucht in gegaan. Eerste nieuwtje: Gordon is é©® van de kandidaten voor Nederland. Persoonlijk vind ik het opmerkelijker dat Bert Heerink (v/h van de hardrockgroep Vandenberg) 󳫠kandideert. Met het nummer “Blue Skies Are For Free”. Niet bekend? Paul de Leeuw had dit willen zingen. Maar toen zijn tweede kindje kwam zaggie d’r van af. En dan nu Heerink als vervanger van De Leeuw?! Het moet niet gekker worden…
Ik ben misschien een rare, maar ik kijk nu al uit naar die voorrondes, de finale van het nationale songfestival en – natuurlijk – het ESF in Riga (Gordon heeft gezegd dat het wat hem betreft Riga wordt of het Riagg. Ha ha ha).

Iets anders nog.
Nu de Vorige Spreker zich zo onbeschaamd heeft uitgesproken voor de materialistische VVD en Zalm vanochtend in de Metro stelt dat er maar niet op kleine partijen moet worden gestemd, wil ik toch even aandacht voor een alternatief. Niet lachen, maar klikken.

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.