Hair

mini

Nostalgie is de zucht naar de goede oude tijd, waarin niets te lachen viel.
Charles Aznavour (1924)

Sommige dingen zijn ook niet bedoeld om te gebeuren. Zoals dat feest, waar Brrrr vanavond naar toe gaat. O, het feest gaat wel door. En Brrrr zal ook van de partij zijn. Maar dan zonder pruik, wikkelrok of panties.

Ik zal het uitleggen.

Dat feest van vanavond, op zijn werk, is er een in de sfeer van de zestiger jaren. Je weet wel, hippies, flower-power en zo.

Nu houdt Brrrr in het algemeen net zoveel van feestjes als Saddam Hoesein van Amerikanen. Maar dit keer had ie besloten om zich over zijn tegenzin heen te zetten. Hij had met een collega afgesproken om als gedateerd bloemenmeisje te gaan. Bij Humana en de kringloopwinkel had ie een complete uitdossing bij mekaar gescharreld voor nog geen tientje. Hoewel ie het nog niet had gepast, kon ik me er – met veel perverse fantasie – toch een beeld van maken: van Brrrr, in een roze panty, gehuld in een oranje wikkelrok en voorzien van kralenkettingen en een afro-pruik. Die pruik kon ie lenen van een kapper. Verdraaid als het niet waar is, maar naarmate de voorbereidingen vorderden leek hij er zowaar zin in te krijgen.

Fatale tegenslag was dan ook onvermijdelijk.

Het begon met de kapper, die de beloofde pruik niet kon leveren. Na een zekere teleurstelling sloeg een lichte paniek toe bij Brrrr. Zonder kunstmatige kroes zou hij nooit op Penny de Jager lijken. Toen we naar huis fietsten mopperde Brrrr dan ook flink. Om te kijken wat ie er nog van kon maken wilde hij zijn grandioze feestkleren even bij mekaar pakken.

Toen bleek dat het hele drama zich al enkele dagen ervoor had voltrokken.

Vorige week maandag had Brrrr – na de aankondiging van de komst van de bouwvakkers – flink opgeruimd. Vuilniszakken vol ouwe meuk waren weggemikt. Hopla, naar het grof vuil. Oud papier, ouwe spullen, ouwe kleren – alle vergane glorie was in enen uit onze hedendaagse geschiedenis verwijderd.

Ongemerkt had Brrrr in zijn opruimwoede ook – je had het al geraden – zijn moeizaam bijeenverzamelde outfit weggegooid. Niets was er meer van terug te vinden. Kralen, wikkelrok, panty – als het niet verbrand was, lag het nu te composteren. Alles wat het feest van vanavond nog draaglijk had kunnen maken, was spoorslags verdwenen.

O, Brrrr gaat nog wel, vanavond. Maar dan niet verkleed. Hij had er ineens helemaal geen zin meer in.

[Hij zal vroeg thuis zijn, verwacht ik. Dat is maar beter ook.]

Standaard

4 gedachten over “Hair

 1. Ja, verkleedpartijtjes zijn ook niet echt mijn ding.

  Misschien is het in normale kledij wel leuker op het feestje. En anders komt hij inderdaad lekker weer thuis bij jou.

  {Mowl: tot dusver komt hij nog steeds terug.}

 2. linette schreef:

  Tja, zo zie je maar weer dat je de dingen die je in de beginne al niet leuk vind, niet leuker kunt maken alleen maar erger!

  {Mowl: toch zijn de leukste feestjes vaak die waar je helemaal geen zin in hebt.}

 3. TeeBeeWee schreef:

  Ik vind het wel sneu….
  Ik hoop dat jullie dan samen nog een heel fijne avond hebben!
  Suc6!

  {Mowl: dat zal wel lukken.}

 4. rozebeer schreef:

  dan bouwen jullie toch lekker je eigen feestje vanavond.
  Want wat moet je ook op zo’n verkleedpartijtje, daar komen alleen maar ongelukken van

  {Mowl: wat had je in gedachten?}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.