Gevaar

Een vrouw reed op een scootmobiel door het autovrije winkelcentrum. Het voertuig hobbelde over de steentjes in de straat. Het lichaam van de vrouw zwaaide mee met de bewegingen van het karretje.

Even verderop was een stel jongens aan het stunten op hun fietsen. Ze versnelden, remden af, draaiden en keerden met veel bravoure. De jongens riepen naar elkaar en lachten. De vrouw reed in hun richting. Vastberaden hield ze haar handen aan het stuur.

Toen ze bij het groepje kwam, schoot een jongen op zijn fiets voor haar langs. De vrouw schrok zichtbaar en remde abrupt.

“Jongens toch!” bracht ze uit, “Wat zijn jullie toch aan het doen?!”

De jongens keken niet op of om, maar sprintten er onmiddellijk vandoor. Hoofdschuddend keek de vrouw hen na.

[Langzaam zette ze haar wagentje weer in beweging en reed naar het einde van het voetgangersgebied. Gestaag stak ze de kruising over. Een automobilist trapte op de remmen. Een tegenligger wist haar te ontwijken. De vrouw reageerde niet. Onverstoorbaar ging ze haars weegs.]

Standaard

7 gedachten over “Gevaar

 1. suzanna schreef:

  Hoe mooier het weer , hoe meer “zombies” er buiten lopen .
  Bejaarden “doped up to the eye balls”..,
  al dan niet in een zich voortbewegend met een rollator
  of electrisch invalide wagentje ..
  Ik zie ze hier in het dorp regelmatig midden op de weg lopen (zombiën=, dromerig voorbij sloffend )denkend aan vroeger toen er nog geen auto’s waren ..

  {Mowl: niet kapot te krijgen.}

 2. Ik verwachtte eigenlijk dat je ging zeggen dat de oma ook even met haar stoel ging stunten. Weet je wel, op 2 wielen de bocht door etc.

  {Mowl: nee, dat waren de auto’s.}

 3. rozebeer schreef:

  dit had mijn oma kunnen zijn, die liep ook altijd met haar rollator overal tussendoor en ze dacht dat iedereen wel voor hou zou stoppen. Gewoon de weg oversteken, ik heb toch een rollator…., zei ze dikwijls als ik haar erop aan sprak…

  {Mowl: en toen heb jij de banden doorgeprikt?}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.