Hete lucht

oud papier

Daar is showbusiness voor: om te bewijzen dat het er niet om gaat wat je bent maar wat ze denken dat je bent. Andy Warhol (1928-1987)

Mensen ontlenen hun status aan van alles. Wat ze aan de straat zetten, bijvoorbeeld.

Neem nou dit geval: gisteren werd het oude papier opgehaald. Niks aan de hand, zou je zeggen. Je doet het in dozen of tassen en zet het op de stoep. Zo gaat het met de meeste mensen.

Maar niet hier. O nee. De mensen die dit hebben neergezet hebben ook meteen een statement buiten de deur geplaatst. Kijk toch es: een geschenkverpakking Moët, een draagtas van Jones en een veel te grote en opzichtige zak van Yves Saint Laurent. Van alle kanten schreeuwt het om aandacht. "Kijk ons es!" Walgelijk!

Smakeloos, is het. En protserig.

[Zo ongeveer zouden mensen hebben kunnen reageren toen ze deze verzameling voor onze deur zagen. Of, zoals de man met de hond zei toen ie me de boel zag fotograferen: "Verbeelding mag wat kosten".]

Standaard

4 gedachten over “Hete lucht

  1. beer schreef:

    dit is ook precies datgene waar men moeite mee heeft.In nijmegen zeggen we dan….consuminder…. Het kan allemaal wel wat minder hoor. De volgende oud-papier-actie graag een foto met xenos, wibra en zeeman tassen. 

    {Mowl: Nijmegen moet niet raar doen.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.