How lucky can you get?

geluk

Er bestaat maar één geluk in het leven: iemand liefhebben en die liefde beantwoord zien.
George Sand (1804-1876)

Geluk zou niet te koop zijn? Ha! Mooi wel!

Bij een winkel in de binnenstad troffen we potjes met geluksklaver. Geluksklaver! Voor maar een paar euri!

Het was net een paar dagen voor de laatste trekking van de Staatsloterij, dus die plantjes konden we niet laten staan. We telden het geld neer en namen drie potjes – al het goede komt in drieën – mee naar huis. Daar zette Brrrr ze samen in een grote container en gaf ze water en aandacht. Vervolgens gingen we wachten op het geluk dat zou komen.

We hadden – vanzelf! – geluk: ons lotnummer leverde meteen maar liefst vijf euro op. Een voorspoedig teken. Goed, we hadden misschien gehoopt op de jackpot – maar dit was een begin. Het water was net gegeven en het groen moest misschien nog een beetje wennen aan hun nieuwe baasjes. We hadden er alle vertrouwen in.

En met recht. Terwijl het hele land overspoeld werd door regenbuien en kou, waren wij de hele tijd droog en behaaglijk. Opeens ontdekten we dat we een huis hadden en elke dag genoeg te eten. Goed, we moeten er nog wel voor werken, maar, och, je kunt het nauwelijks hard werken noemen. Meer dan gemakkelijk verdienen we elke maand meer dan genoeg geld om meer uit te geven dan we nodig hebben.

We zijn behoorlijk gefortuneerd, dat mag wel worden gezegd.

Die geluksklavers werken als een tierelier. Je zou d’r bijna bang van worden.

[En als ik dan nog bedenk dat ik nog steeds met Brrrr ben slaat me helemaal de schrik om m’n hart. Man, zoveel geluk – da’s niet normaal meer. We moeten ze goed verzorgen, die klavers. Ze mogen niks overkomen.]

Standaard

8 gedachten over “How lucky can you get?

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.