In zijn hemd

uithangbord

Zoals de mode bepaalt wat aangenaam is, zo bepaalt zij ook wat rechtvaardig is.
Blaise Pascal (1623-1662)

In het Centrum voor Beeldende Kunst klaagde een vrouw over de Arnhemse Mode Biënnale. Als zij het niet had gedaan, hadden wij er gewoon ons mond over gehouden.

Want iedereen lijkt hemeljuichend positief over het evenement. Kijk maar hier en hier. Of hier. En wat dacht je van hier.

Maar goed – de genoemde vrouw was dus niet onder de indruk. Net zomin als wij, overigens. Vandaar dat we haar commentaar hier optekenen.

Het programma zag er prima uit, zei de vrouw, terwijl ze met een folder zwaaide, maar het klopte niet. Er was van alles georganiseerd, maar de tijden en de plaatsen waren fout. Bovendien vond ze dat ze schandalig veel moest betalen voor een enkele modeshow: tot € 15 voor een kaartje in een afbraakfabriek!

Nu vinden wij die afbraakfabriek op zich wel een leuke lokatie – als ze tenminste de oude Coberco-fabriek aan de rand van het centrum bedoeldt. En de ideeën die dit tweejaarlijks festijn bevruchtten zijn ook wel bijzonder te noemen – maar we onderstrepen helemaal ’s vrouws opmerkingen over de programmering en de exorbitant hoge toegangsprijzen. Zo is het alleen nog leuk voor genodigden van radio en televisie, maar niet voor de modale geïnteresseerde.

Wij komen dus niet op de Mode Biënnale. En hier lees je d’r dus ook niks over.

[En daar komt nog eens bij dat we d’r helemaal niet voor zijn uitgenodigd. Wij niet! De rotzakken! Anders hadden wij ons er uiteraard niet dan lovend over uitgelaten.]

Standaard

3 gedachten over “In zijn hemd

  1. Gelukkig maar dat jullie niet voor het blok zijn gezet.
    (En omdat ik weet dat je streeft naar perfectie: deze ‘bedoeld’ is met een t.)

    {Mowl: bedankt. De volgende keer graag op een discretere wijze.}

  2. Misschien moeten jullie dan toch beter werken aan het b’roemd zijn. Dan ligt er volgend jaar vast een uitnodiging in de bus.

    {Mowl: laten we het hopen.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.