Indringend

Nee, ik beloof: ik ben niet narrig, cynisch of sarcastisch. D’r zijn alleen wat dingen die ik niet begrijp.

 • Toen Theo van Gogh werd vermoord, werd hij de Martelaar van het Vrije Woord. De vrije meningsuiting was zo’n beetje het hoogste goed in ons land. Alles moest gezegd kunnen worden.
  Maar nu een islamitische godsdienstleraar wordt ontfutseld dat ie niet rouwig om Van Gogh’s dood was en ook niet wanneer Geert Wilders binnen afzienbare tijd aan een ernstige ziekte zou overlijden is het land te klein. Dat soort uitspraken moet verboden worden, vindt de meerderheid van dit land.
  Hè?
 • Deze foto maakte ik voor de ingang van het NS-station in Arnhem. Er waren vijfentwintig mensen onwel geworden — maar er was niks mis. Nou ja, misschien dat een wagon met levensgevaarlijke inhoud wat had gelekt. Nee, dat was het niet: onderzoek wees uit dat ie hermetisch gesloten was. Of toch wel: een vleugelmoertje was niet helemaal dicht. Maar dat kon nooit leiden tot een lek. Hoewel, een beetje was er wel gelekt. Maar nooit genoeg om vijfentwintig mensen onwel te laten worden.
  In de tussentijd liepen mannen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Mileu in astronautenpakken door de Amsterdamseweg. Omwonenden werden niet geïnformeerd, het verkeer reed gewoon door. Maar de lucht die de mannen inademden werd gezuiverd. Uit voorzorg.
  Wat?
 • De kat van gisteren heeft zich niet meer laten zien. Onze drie poezenbeesten hebben zich vannacht weer heerlijk op het bed genesteld.
  Hoe?

[De wegen van de Heer zijn ondoorgrondelijk. Of zou Ie even aan het bijkomen zijn van het beloofde pak slaag dat Ie van Wim Rigter heeft gekregen?]

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.