It’s A Kind Of Magic

tekst

Genie is een ander woord voor magie en het wezen van magie is dat ze onverklaarbaar is.
Margot Fonteyn (1919-1991)

Het is geen grote bekentenis, maar het feit dat ik er nog geen woord aan besteed heb, zou je haast doen vermoeden dat ik me ervoor schaam. Maar niets is minder waar: ik zal de eerste zijn om toe te geven dat ik zaterdagochtend om negen uur bij de boekhandel mijn gereserveerde exemplaar van de nieuwste avonturen van Harry Potter heb afgehaald.

Het is dat we visite kregen, op zondag. En dat ik gisteren moest werken (wie verzint zoiets? Iedereen moet verplicht verlof krijgen op de dagen na de verschijning van JK Rowlings jongste) – vandaar dat ik pas op bladzijde 152 ben. Maar de woorden trekken, het verhaal schreeuwt.

Ik lees een beetje raar. Ik begin altijd achterin. Dan pik ik er een paar belangrijke fragmenten uit en werk me zo door naar het begin van het verhaal. Voorzien van een paar zinneprikkelende scènes kan ik dan starten.

[Zo dadelijk mag ik weer een eind met de trein. Het boek zit al in de tas. Hopelijk hebben we vertraging.]

Standaard

9 gedachten over “It’s A Kind Of Magic

 1. Anne schreef:

  hehehe, ik zit op bladzijde 45. Maar ik had wel al de Engelse versie gelezen. Mijn nichtje heeft de nederlandse versie zaterdag gehaald en zondagavond had ze hem uit. Ik mag hem één weekje lenen, want dan wil ze het boek terug voor een boekbespreking op school. Dus ik moet opschieten.

  {Mowl: ze heeft het boek vrijwillig afgestaan? Dan heeft ze pech gehad.}

 2. Alie schreef:

  Mijn exemplaar zit nog in de zak van Sinterklaas, goede oefening in geduld bewaren.
  Ik lees ook altijd eerst stukjes…is dat niet normaal dan?

  {Mowl: het is niet wat de schrijver bedoeld heeft.}

 3. Bee schreef:

  Joepie. Fijn om te zien dat nóg iemand op de aardbol ‘andersom’ leest. Dacht al aan vorige levens in Arabische harems enzo…alhoewel, dat kan nog steeds zo zijn…

  {Mowl: misschien hebben we mekaar daar wel ontmoet?}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.