Bezoeking

hand

Liefde is een bron van zorg en angst.
Ovidius (43 vGT-17)

R was op bezoek. Zijn hand zie je op de foto.

“Ik vind het zo fijn om te zien dat jullie nog altijd bij mekaar zijn.” zei hij. “En dat terwijl jullie in feite zo’n onwaarschijnlijk paar zijn.”

Hij heeft gelijk. Brrrr en ik zijn een stel dat je niet bedacht zou kunnen hebben. Wat leeftijd, achtergrond en opleiding betreft, verschillen we veels te veel van mekaar. Dat kan nooit standhouden, zou je denken.

Het is ook meteen mijn grootste angst.

Stel nou, denk ik wel es, dat Brrrr op een kwade dag wakker wordt en zich realiseert wat voor een kat in de zak hij met mij heeft gekocht. Dat ie m’n lelijke ouwe vel ziet en mijn rimpels en kalende plekken op mijn hoofd. Dat ie ineens denkt: ‘Wat moet ik met die man?’

Ik ben een rare – maar dat wist je al. Ik kan niet tegen voorspoed. Alles wat goed gaat, gaat een keer mis, denk ik dan. Hoe lang kan dit geluk blijven duren?

[Gelukkig komt aan alles een end. O nee, nu nog niet. Maar ooit zal ook onze liaison verbreken. Dat ellendige en onafwendbare lot stelt me op een vreemde wijze gerust. Ik hoop alleen niet het zelf mee te zullen maken.]

Standaard

6 gedachten over “Bezoeking

 1. Pingback: Mowl.eu » It’s A Kind Of Magic

 2. Anne schreef:

  Al deze verschillen kunnen natuurlijk ook in jouw voordeel werken hoor.
  Mijn man en ik hebben ook een heel andere achtergrond, opleiding, hobbies, gewoontes en in leeftijd schelen we zeven jaar. Dit jaar in augustus zijn we 25 jaar samen en ik merk dat onze relatie steeds hechter wordt. Dit wens ik ook voor jullie!

  {Mowl: ik mag het hopen.}

 3. “…komt aan alles een end.”
  Dat geldt dan ook voor tegenspoed! 🙂
  Dus voorspoed zal ook zéker weer steeds je deel worden.
  Maar jij houdt van mopperen en doemdenken…
  😉
  aldus.

  {Mowl: ach, het is meer mijn aard dan dat ik er van hou.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.