Ja majesteit,

markt

Als iedereen verdraagzaam is, hoeft er in feite ook niets meer verdragen te worden. Willem Frederik Hermans (1921-1995)

Nu zitten we dus in Parijs. In Le Marais, om precies te zijn – onze favoriete wijk van de stad.

Daar ontdekten we ook iets waar we u eigenlijk mee naartoe zouden willen nemen: een markt.

Wat we u daar zouden willen laten zien, zijn niet de fantastische producten vanuit over de hele wereld, maar de vriendschappelijkheid waarmee al deze culturen met mekaar omgaan.

Ik zal u vertellen wat we vandaag deden. We kochten tajine en couscous bij de Marokkaanse kraam, brood bij de Spaanse en haalden een karaf rosé bij het Franse restaurantje.

De uitbater ervan had allang gezien dat we het eten van een ander namen, maar dat deerde hem niet. “Bon appetit.” wenste hij ons gemeend.

[Mensen die naar mekaar lachten. Mensen van verschillende oorsprong. Die vertrouwen uitstraalden, geen achterdocht. U zou dit moeten zien. Het kan blijkbaar nog. Ik heb weer wat hoop gekregen.]

Standaard

7 gedachten over “Ja majesteit,

 1. Le Marais, heerlijk. Wel verrassend dat jullie opeens daar uithangen. Samen met Peer wacht ik af waar jullie morgen opeens opduiken.

  {Mowl: we blijven voorlopig waar we zijn.}

 2. beer schreef:

  wat heerlijk mannen… Parijs, de stad van de liefde…de stad van de muziek…., de stad van de verzen….., de stad van de kunst…. De stad die alles heeft. En nu heeft ie Mowl ook nog eens..Geniet ervan

  {Mowl: liefde, muziek, verzen, kunst – dat is Mowl.}

 3. Anne schreef:

  Le Marais, is inderdaad een erg mooie wijk met hele mooie statige herenhuizen. Heet het pleintje daar niet place de Vosges? Eén van de oudste pleintjes van Parijs? Zijn de musea daar ook open op zondag, want het lijkt me dat Parijs op dat gebied wel één en ander te bieden heeft?

  {Mowl: de musea staan voor later gepland – op zondag zijn er zoveel toeristen.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.