Weet je majesteit,

brug

Alles immers dorst naar goud en hangt aan goud. Ach wij armen. Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832)

Het hotelletje waar we verblijven is erg klein.

Dat wil zeggen: we zitten op de vijfde verdieping in het kleinste hotelkamertje dat we ooit hebben gezien. De badkamer is très petit: het bidet is uit te schuiven onder de wastafel.

De lift die ons naar ons verblijf brengt kan hoogstens twee personen vervoeren. Bagage wordt al een probleem. Gisteren, de eerste dag, was ie daarom al overbelast en weigerde dienst.

De passerende jeugd maakte het vannacht bijna onmogelijk om te slapen – het audiogeweld leek een kruising tussen de studentenrellen van kortgeleden en de reacties van voetbalsupporters na een verloren wedstrijd.

Het (overigens valse) brandalarm van vannacht paste geheel in het plaatje. We worden het al gewoon.

Waarom dan toch gekozen voor dit etablisement? Nou ja, allereerst vanwege de gratis draadloze internetverbinding, natuurlijk. En de gratis cruise over de Seine die ons bij de reservering in het vooruitzicht was gesteld.

Omdat we niet konden wachten tot het zover was (en om er zo snel mogelijk vanaf te zijn) hadden we die voor deze zondag bedacht.

‘Cruise’ bleek een beetje overmoedige benaming voor een rondvaartochtje op een roestige dieselschuit zonder overkapping terwijl de temperatuur zakte en de regendreiging toenam.

Gelukkig maakt de sympathiek ogende kapitein veel goed.

[Van de Eiffeltoren tot de Notre Dame zijn we meegevaren. Toen konden we uitstappen, want het was dicht bij huis. De kapitein had toch alleen maar oog voor het roer. En zo hoort het ook, natuurlijk.]

Standaard

11 gedachten over “Weet je majesteit,

 1. Ik had toch een wat andere hotelkeuze van je verwacht. Maar ja, een inbegrepen “cruise” is vast ook wat waard. (maar wat?)’

  {Mowl: nou ja, een foto. En een stukje. Een een aangewakkerd verlangen.}

 2. Rene Smit schreef:

  En ondertussen zitten ze heel stiekem in George V of in het Ritz. Geeft niet hoor, een uitspatting op zijn tijd mag best.

  {Mowl: uitspatten is pas leven.}

 3. linette schreef:

  Alle hotelkamers in oude panden zijn klein, wij konden onze k… ook niet keren in de badkamer en de liften zijn klein, kleiner, kleinst, maar mits in het goede gezelschap hoeft dit geen problemen op te leveren. Het weer zou volgens de berichten de komende dagen goed voor jullie zijn/worden. Vandaag of morgen ga ik jullie Pim onder handen nemen……….

  {Mowl: arme Pim.}

 4. bga schreef:

  als ik het goed begrijp is die kapitein de enige die jullie dag verblijdt, daar in la douce France? En maar dromen dat je dat roer bent ? Hier is het trouwens (ook) koud hoor.

  {Mowl: morgen wordt hier een temperatuur van tweeëntwintig graden verwacht.}

 5. beer schreef:

  en die kapitein zeg…..wouw, wat een lekker ding is dat…
  Dat maakt alles toch goed?
  Hoelang verblijven jullie eigenlijk elders? Arnhem roept om jullie

  {Mowl: we horen niks.}

 6. B & W schreef:

  Maar jullie zijn in Parijs,in jullie favoriete wijk met gratis internet,wat wil je nog meer ????

  een klein kamertje een beetje herrie en andere minpuntjes neem je op de koop toe, toch???????? b

  {Mowl: we willen jullie niet alleen de ogen uitsteken.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.