Poesjenel

eten

Erst kommt das Fressen, dann kommt die Moral. Bertolt Brecht (1898-1956)

Er zijn duistere zaken gaande in de wereld die ‘Kattenbrokken’ heet. Er zijn teveel aanwijzingen om daar niet serieus bang voor te zijn.

Kijk. In het dagelijkse leven zijn onze poezenbeesten drie onschuldige sukkeltjes die spinnen en kopjes geven en vooral heel goed kunnen slapen. Zelfs als d’r al es per ongeluk een muisje in hun bekje komt gewandeld, peuzelen ze dat op met een gemoedelijkheid dat je allenig maar denkt: ‘Ach gossie’. Kortom – als onschuld een gezicht heeft, heeft het snorharen en een dropjesneus.

Maar. Wanneer het etenstijd is en we openen een blikje voer, dan worden ze wild. Ze krijsen dat het een aard heeft (we hebben de buren moeten verzekeren dat we geen katten levend villen) en veranderen in oncontroleerbare roofdieren.

Respect voor malkanders integriteit? Mijn voet! Het recht van de sterkste! Eigen voerbak eerst! En dan nog de buurbak. Of andersom.

We raken er steeds meer van overtuigd dat de brokkenmakers een verslavend goedje aan het voer hebben toegevoegd dat willoze junks van onze poezen heeft gemaakt. Met geweld en agressie tot gevolg. En de zekerheid dat we hun product zullen moeten blijven aanschaffen tot er geen kat meer over is.

[Twee keer per dag moeten wij optreden als een VN-vredesmacht in oorlogsgebied. Maar dan echt.]

Standaard

7 gedachten over “Poesjenel

 1. Wat dat betreft, gaat het hier ten huize iets rustiger aan toe. Fluffy likt alleen de saus van de brokjes en Koe eet dan de afgelikte brokjes op. Ik zet ook maar één schaaltje meer en daar gaan ze om beurten uit eten.

  {Mowl: ik zie voor jou een rol in het Midden-Oosten.} 

  • Ik denk dat het in dit geval ietsjes anders ligt. Fluffy gebruikt al haar vrouwelijk charmes (of ze is gewoon de baas-maar dat klinkt minder romantisch) en Koe is een gentleman kat die zich in de doeken laat doen door Fluffy (of hij is gewoon een lafaard die bang is dat hij een klauw op zijn snoet krijgt-maar dat klinkt ook al minder romantisch.)
   Dus kortom : mijn poezen leven in romantische harmonie samen 🙂

   {Mowl: kortom: naar het Midden-Oosten, jij.}

 2. Bas schreef:

  Zo komt het wel eng dichtbij, zo’n Gazastrook in je eigen huis.

  {Mowl: na elke maaltijd heerst er weer vrede bij ons. Dat stemt tot nadenken.}

 3. linette schreef:

  Misschien is eten in groepsverband ook wek een soort competitie strijd, zou mij niet vreemd zijn.

  {Mowl: jij krijst ook en jat het eten van het bord van je tafelgenoten?}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.