Leeg

leeg

Ik ben beroofd en leeg, mijn schepen zijn verbrand, mijn stem verloor haar gloed en vindt geen weerklank meer in ’t dode firmament, niets dan de galm die keert van ’t sombere gewelf van mijn ontredderd hart. Hendrik Marsman (1899-1940)

Over­buur­vrouw T is opgebost.

Waar ze eerst de buurt opschrikte met luide scheld­partijen, ongewenste en ontijdige bezoekjes aan de deur en zo nu en dan een hard­gekookt ei, was ze de laatste tijd rustig. Een wijk­verpleeg­kundige kwam en zorgde ervoor dat ze de voorgeschreven medicijnen ook werkelijk innam. Dat scheelde een hap op een kadetje, kan ik je melden.

Voor eventjes dan toch.

Uiteindelijk hebben de dagelijkse pillen alleen het onvermijdelijke een beetje uitgesteld. Kortgeleden hebben de witte jassen haar alsnog opgehaald en naar een veiliger oord gebracht. Enkele dagen later heeft het kringloop­centrum haar appartement leeggehaald.

Met een lichte huivering bedachten we dat de straat weer een stukje normaler is geworden.

[Kleurrijke figuren worden hier steeds zeldzamer. Als we niet uitkijken wordt alles grijs.]

Standaard

7 gedachten over “Leeg

 1. (Ik wil niet rancuneus klinken, maar ik zeg het toch maar…)
  Het zijn ook meestal de grijzige kleurloze figuren (met saaie kantoorbaantjes die ze eigenlijk weinig boeien, maar ja, die hypotheek hè) die met de klachten bellen naar instanties die dergelijke kleurrijke types uiteindelijk komen halen.

  Zo verspreidt de grijsheid zich als een stoffige olievlek.

  Gelukkig bestaan er nog mensen met een hypofyse vol confetti, een ruggegraat in alle kleuren van de regenboog die als afscheid van andere kleurrijken op ideeën komen als het afhuren van een oud-Hollands draaiorgel. Om daar dan vervolgens daar ponskaarten in te hangen met daarop de tonen van ‘Anarchy in the UK’, ‘Should I stay or should I go’ en andere punk-klassiekers!

  {Mowl: daar ga ik dan met mijn Barbra Streisand-collectie.}

 2. Jeand'A schreef:

  Vaak is het zo dat, wanneer een kleurrijk figuur wegvalt, er altijd wel weer een andere opstaat.
  Ik zou zo zeggen; voel je niet geremd en sla je slag!!
  Veel plezier met de hardgekookte eieren…..

  {Mowl: de straat kent nog veel karakters.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.