Licht

Zwevend lichtIk wil nog even terugkomen op ons eigen kerstdiner. Dat was donderdag? Zaterdag? (Ik raak helemaal de kluts kwijt van al die dagen.) In elk geval was het op kerstavond. (Vandaag is het, euh, vrijdag – dan was dat dus woensdag. Ja.)

Brrrr is eigenlijk overal verantwoordelijk voor. Om te beginnen natuurlijk het eten, maar (niet minder belangrijk) ook de aankleding. Brrrr kan werkelijk toveren met een interieur. Hij heeft ook veel gedecoreerd. Maar das meer hobby.

Hier had hij bedacht om een drie kaarsen in een simpele witte schaal te zetten op een rode zuil tegen onze even rode muur. Hierdoor lijkt het net alsof de schaal met de kaarsen zweeft.

Oplopend lichtOp onze kattentrap plaatste hij even simpele espressokommetjes met waxinelichtjes en koffieglaasjes met kleine witte tulpjes.

Het geheel was feeëriek geïllumineerd.

(Kan ik eindelijk die dictee-zin in het echie gebruiken!)

EettafelDe tafel was gedekt voor negen personen. Op deze manier had iedereen goed zicht op de boom, waaronder de cadeautjes waren gelegd.

Op elk bord lag een cracker. Een beetje traditie hóórt, vind ik. Zeker op zo’n dag.

Traditioneel was ook zeker het kerstmenu te noemen. Na een tafel vol kleine hapjes (olijven, carpaccio, verschillende worstsoorten en zo) kwamen de rollade en het stoofvlees op tafel. Voor de liefhebber hadden we ook nog Italiaanse gehaktballetjes met pasta. De anderen konden nog kiezen uit aardappeltjes uit de oven en aardappelpuree.

(Die aardappelgerechtjes heb ik gemaakt. Ik ben niet helemaal nutteloos. Sterker: op aardappelgebied ben ik gewoon de beste!)

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.