Lust

eten

Alleen wie het verlangen kent weet wat ik lijd.
Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832)

“Kijk.” zei Brrrr, “Koolvis.”

Hij was de vriezer aan het opruimen. Het is maar goed dat we een kleine ijskast hebben – we zouden anders teveel inkopen, opslaan en ooit eens ongebruikt moeten weggooien. Dat merken we nu al, nu we maar weinig ruimte voor de opslag van bevroren waar hebben.

“Wat ga je d’r mee doen?” informeerde ik.
“Koken.” was het antwoord. “En aan de poezen geven.”

Zus trok even een oog open, alsof ze wist dat haar een verrassing te wachten stond. Maar tot zover was dat haar enige reactie. Snel sliep ze verder.

Toen het water kookte en de vis erin verdween vulde het huis zich langzamerhand met bepaalde geuren die haar nieuwsgierigheid (en haarzelf) wekten. Ze liet zich van de stoel afglijden en presenteerde zich in de keuken, op de voet gevolgd door Pim. Zijn onfeilbare neus had eveneens alarm geslagen.

“Mauw.” zeiden ze allebei.

Toen de vis werd afgegoten en onder het aanrecht ter afkoeling opgeborgen, was het hek van de dam. Zus en Pim bestegen de kastdeur waarachter ze het beloofde land wisten. Ik pakte het fototoestel.

[Toen Pim mij op de grond zag liggen, verschoof zijn aandacht naar de fotograaf. Ik zou in staat moeten zijn de deur te openen en de schat te verdelen. Zus daarentegen, keurde me geen blik waardig. Ze ging onvermoeibaar verder zich toegang te verschaffen. De stakker.]

Standaard

3 gedachten over “Lust

  1. Anne schreef:

    Sinds deze zomer, wonen er twee katten in onze tuin. De ene kat is duidelijk een verwaarloost achtergelaten beestje, maar de andere kat (een kater) vermoeden we is ergens verloren geraakt. In huis woont Fluffy (zij komt nooit buiten) Al een tijdje nu probeer ik de buitenkat te laten wennen aan de binnenkat, want ik zou hem graag binnen nemen, maar hij blijft blazen naar Fluffy, terwijl Fluffy zich best wel tolerant gedraagt naar de buitenpoes toe. Hebben jullie soms tips hoe ik de buitenpoes kan laten wennen aan Fluffy?

    {Mowl: ik heb ooit es gelezen dat je de makkelijke kat onder een wasmand zet (zo één waar ze doorheen kan kijken), zodat de andere kat geen angst meer hoeft te hebben en aan de aanwezigheid leert te wennen. Maar ik moet meteen erkennen dat onze katten die handleiding nooit hebben gelezen en compleet onbedoeld reageerden. Een advies van niks, dus.}

  2. linette schreef:

    Ook ben ik ervan overtuigd, dat Pim elke gelegenheid aanpakt om besproken, gefotografeerd of geannaliseerd te worden! Ik denk zelfs dat die aandrang sterker is dan zijn feestmaal, gezien de pose die wordt aangenomenen en zijn schalkse manier van in de lens kijken.

    {Mowl: zijn eigenste carrière staat altoos voorop.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.