Medewerker van de maand

hulde!

Dit blijde eerbewijs zullen we feestelijk vieren. Vergilius (70-19 vGT)

“Waarom is dat?” vroeg de servicemedewerker van de spoorwegen toen ik ’m had gevraagd of ik ’n foto van ’m mocht maken.

“Omdat ik u de medewerker van de maand vind.” zei ik. En dat vond ik omdat ie ’t hele perron van spoor zes en zeven was afgelopen om reizigers te vertellen dat de trein naar Amersfoort van spoor vier vertrok. ’t Was wel omgeroepen, maar toen was d’r net een goederentrein langsgekomen, waardoor misschien niet iedereen ’t bericht had gehoord.

“O, maar daar hou ik helemaal niet van.” zei daarop de servicemedewerker van de spoorwegen.

[Waarop ie z’n bril afdeed en gewillig en trots poseerde. Na de flits knikte hij nog even. “Sta ik d’r goed op, zo?” vroeg ie.]

Standaard

9 gedachten over “Medewerker van de maand

  1. Anne schreef:

    Toen er deze week treinstaking bleek te zijn en er gigantische chaos op de wegen werd verwacht, bleek dat het nog nooit zo rustig is geweest. Daarom lanceerden veel mensen nu een oproep om regelmatig eens een staking te doen van het openbaar vervoer 🙂 Kwestie van de wegen wat te ontlasten :-p

    {Mowl: een aangekondigde staking in ’t openbaar vervoer zorgt voor rust op de wegen? Weten jullie Belgen wel dat de personenauto’s daar niet toe worden gerekend?}

  2. Ik vond het altijd al een beetje raar dat een bedrijf dat dienstverlening niet erg hoog in het vaandel heeft staan, service-medewerkers in dienst had. Ik begrijp nu dat ze expres goederentreinen door omroepberichten heen laten rijden om ze toch maar bezig te houden.

    {Mowl: hebben die medewerkers wat te doen.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.