Nader tot U

radio

Het is alles groots en grenzeloos, maar wat God ermee bedoeld kan hebben, dat kan ik niet begrijpen. Gerard Reve (1923-2006)

Het begon te trillen in mijn broek. Het was een mannetje van de radio dat om een vraaggesprek verzocht. Het ging om onze aanschuiftafel. De politiek wil daar wat mee.

Ik stemde in, roemgeil als ik ben. Even later zat ik al in de trein huiswaarts. Het mannetje van de radio was in zijn blauwe Renault (of Peugeot, daar wil ik vanaf zijn) onderweg naar Arnhem.

Nadat de ontmoeting had plaatsgevonden en belangwekkende informatie was uitgewisseld (evenals koffie), kon het vraaggesprek beginnen. Gelukkig was Brrrr er ook bij.

Tot twee keer over moest een onderdeel worden overgedaan. De ̩̩n had iets zus gezegd, de ander zo Рik weet het niet. Daarna moesten de stukjes op de computer van het mannetje van de radio aan mekaar worden geplakt. Tenslotte werd het interview via internet naar Hilversum gestuurd.

Voor de zekerheid luisterde het mannetje van de radio het fragment nog even af: hij werd rood op de wangen en in de nek. Een vloek ontsnapte aan zijn lippen. Brrrr en ik keken mekaar aan.

Het mannetje van de radio had de stukjes verkeerd aan mekaar gelijmd. Hij nam contact op met Hilversum en stuurde ze alles stukjes, zodat ze het daar in de goede volgorde konden sorteren.

Dat is uiteindelijk gelukt en alsof d’r niks was gebeurd is het vraaggesprek uitgezonden. Je kunt er, als je er belang in stelt, hier naar luisteren (het is bijna aan het einde van het programma, maar da’s niet erg; het is een leuk programma).

[Maar leuker is het natuurlijk om het Verboden Fragment te beluisteren. Dan moet je op het knopje hieronder klikken. We hebben het het mannetje van de radio afhandig gemaakt. Had ie maar niet onze computer moeten gebruiken.]

[audio:thuisrestaurant.mp3]
Standaard

11 gedachten over “Nader tot U

 1. B & W schreef:

  Dacht altijd dat live ook live was maar ook daar word geknipt en geplakt. Maar het was een leuk intervieuw.

  {Mowl: radio is een illusie. Gelukkig maar.}

 2. Ik las in de krant dat de overheid huiskamer restaurants wilde gaan aanpakken. Vreesde meteen voor jullie aanschuiftafel. Wilde jullie er iets over sturen vandaag. Grappig dat je er al een interview over hebt gegeven op de radio.

  {Mowl: ze weten ons te vinden.}

   • OK. ik had het maar zijdelings gevolgd. Maar ik was al bang voor te veel spanning in jullie leven.

    {Mowl: ik proef toch geen cynisme, wel?}

 3. Hey, leuk man! Grappig dat de interviewer jullie computer gebruikte. Herken het wel een beetje, heb ik ook wel eens moeten doen om mijn beelden snel bij de redactie te krijgen.

  {Mowl: de mensen in de media denken praktisch.}

 4. lidwine schreef:

  hallo, hallo wie stinkt er zo? het mannetje van de radio!
  riepen wij als kind…………………

  {Mowl: dat viel wel mee, geloof ik. Ons mannetje had zich netjes gewassen. En een geurtje opgedaan, geloof ik.}

 5. beer schreef:

  ik luister echt elke dag naar dat programma, alleen vandaag had ik feest. Ik baal ervan zeg. Had graag jullie op de radio gehoord

  {Mowl: het if óf feest, óf wij.}

  • beer schreef:

   gelukkig heb ik net even het interview geluisterd. Erg leuk om te horen zeg….Jullie hebben het goed gedaan 😉

   {Mowl: da’s altijd fijn om te horen.}

 6. Oh, DAT heb ik gemist. Maar nu heb ik het gehoord.
  Poezen op de bank…ja…ze waren in het juiste huis!

  {Mowl: of ik moet een heul rare droom hebben gehad.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.