Netelig

Stamppot?Wij zijn goed voor het milieu. We scheiden glas, gooien batterijen apart weg en hebben een groentenabonnement. Dat voorziet ons van de meest exotische waren, zoals knolvenkel en raapsteeltjes. Brrrr piekert zich iedere week suf over wat ie er nou weer mee moet.

Vanmiddag hebben we ons wekelijkse pakket weer opgehaald. Bij de watermolen (kan het landelijker?) haalden we de blauwe krat met onze naam op. De inhoud verdween in Brrrr’s fietstassen. Tot diens geluk was de aangekondigde bloemkool vervangen door spitskool. Van bloemkool krijgt Brrrr namelijk de griezels. (Probeer het niet te begrijpen, accepteer het maar gewoon.)

Bij een bosje samengebonden groene blaadjes zei Brrrr: “Heej, dat lijken wel brandnetels.” Hij pakte het bosje en liet het verschrikt los.

-“Au!” riep hij uit.

Het wáren brandnetels.

(Op de foto zie je het bosje – op water gezet – naast de eveneens geleverde bieslook. Je zou d’r een goeie stamppot van moeten kunnen maken, zegt het bijgevoegde recept. Nou ja. We zullen zien. Op dit moment is de relatie tussen Brrrr en de netels niet denderend.)

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.