Nobody Does It Better

Men krijgt eerder een kip door het ei uit te broeden dan door het kapot te slaan. Abraham Lincoln

Men krijgt eerder een kip door het ei uit te broeden dan door het kapot te slaan. Abraham Lincoln

Daar stond ik dan, in de vroege ochtend, voor de gesloten deuren van mijn werk. Ik was de sleutelkaart vergeten en dat is onhandig wanneer je de eerst aanwezige bent.

Er was al enige bedrijvigheid op straat. Een fietser reed van links naar rechts. Een auto kwam langszij. Een wandelaar liep me voorbij.

Hij was gekleed in een blauwe overall en keurde me verder geen blik waardig. Hij liep zo’n vijftig meter verder en ging daar staan, net om een hoekje. Alleen wanneer ik twee stappen naar voren zette, kon ik hem zien.

De opgaande zon bescheen m’n gezicht, maar de voeten bleven ijzig. Alleen al daarom moest ik zo nu en dan wel even bewegen. En alleen al daarom zag ik zo nu en dan die man, in z’n blauwe overall, zo’n vijftig meter van me vandaan, stoïcijns voor zich uitkijkend.

Een zwart busje stopte, half zichtbaar, op het kruispunt. Na een paar tellen reed het weer verder. Ik vroeg me af of ie de man in z’n blauwe overall had meegenomen. Ik deed twee stappen naar voren: de man was inderdaad weg.

[Zo, besloot ik tevreden, mijn wachttijd was welbesteed. En de dag goed begonnen. Nu nog zien binnen te komen.]

Standaard

7 gedachten over “Nobody Does It Better

  1. Marloes schreef:

    Wil je niet weten of hij ook op dezelfde manier weer terugkomt?
    Je bent misschien wel getuige geweest van iets wat later een misdrijf blijkt te zijn.

    Ik weet het, ik heb teveel fantasie

    {Mowl: en ik te weinig, blijkbaar.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.