Omrekenen

bankjeOm de zoveel tijd vindt er in de Spijkerbuurt een rommelmarkt plaats. Als wij daar weet van hebben, kun je ons daar vinden.

Dat wil zeggen: als Brrrr daar lucht van krijgt. Ik probeer nog wel eens voor hem verborgen te houden dat er weer ergens tweedehands spullen te koop worden aangeboden. Hij moet daar namelijk heen. En ik hoef niet per se.

Maar je, mijn geluk laat zich niet altijd in de juiste banen dwingen. Dus reden we gisteren, o schrik! – zomaar tegen de jongste editie van deze vlooienmarkt aan. Ik stapte af en zette zuchtend mijn fiets op slot. Sommige dingen zijn nu eenmaal onontkoombaar, zo weet ik inmiddels.

Het leed viel mee.

De speurtocht duurde niet te lang en leverde zowaar nog wat leuke dingen op. Zoals dit stapeltje boekjes. In één ervan vond Brrrr, gebruikt als boekenlegger, een kaart met een kinderpostzegel van 2 cent uit 1956. Een snelle speurtocht op het internet leerde ons dat we daar misschien wel twee € 2 voor zouden kunnen vangen.

[Dat is toch, es even kijken, een waardestijging van – euh… hoeveel is die ouwe cent nu ook weer es waard?]

Standaard

3 gedachten over “Omrekenen

  1. Waarmee jullie dan gelijk de kosten van die boekjes er uit hebben!
    aldus.

    {Mowl: inderdaad: de boekjes waren – per stuk – goedkoper. Alleen ontbraken de postzegels in de andere boekjes. Wat denk je, zouden we kunnen reclameren?}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.