Onafgedane zaken

Ik heb je niet alles verteld. Dat spijt me.

Zo heb ik eergisteren melding gemaakt van de leuke dingen waar ik aan dacht om de nacht door te komen, weet je nog? En ik noemde onder anderen ‘Mamma Mia’ en Meinerswijk. Ik hoorde jullie denken: ‘Mamma Mia? Meinerswijk? Wij weten van niks! Leg es uit, Mowl!

Goed, jullie hebben inderdaad recht op verduidelijking.

Allereerst Mamma Mia. Da’s niet zo moeilijk. Brrrr en ik gaan eind van deze maand naar die musical in Utrecht. Verjaardagscadeautje. We verheugen ons d’r erg op.

En dan Meinerswijk. Dat vergt meer uitleg.

Meinerswijk is een uiterwaardpark, net over de brug, in Arnhem. Het is een schitterend natuurgebied. Voor ons, als oud-Nijmegenaren, een zeer herkenbaar gebied. Het is een beetje de Ooijpolder, maar dan zonder de auto’s. Ook een beetje Bizonbaai, maar dan zonder blootstrand. Een beetje Millinger Waard, maar dan zonder die langharige koeien. Maar wel met Galloway-runderen: grote, zwarte beesten zonder hoorns, en Poolse Konik-paarden. Het zijn, geloof ik, allemaal oer-dieren. Of daaraan verwant.

En aaibaar, zoals je ziet.

[Het is een schande dat het meer dan zes jaar heeft moeten duren voordat we dit verbazingwekkende stukje Arnhem ontdekten. Maar we hebben besloten de schade in te halen. Jullie moeten ook es komen. Maar niet allemaal tegelijk, alsjeblieft.]

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.