Op je plaats

Sommige mensen zijn zo geslepen dat ze zichzelf in de vingers snijden. Cees Buddingh'

Sommige mensen zijn zo geslepen dat ze zichzelf in de vingers snijden. Cees Buddingh’

De rij wachtenden was duidelijk genoeg. Toch was er een vrouw die besloot met haar af te rekenen cd niet achteraan de queue maar ergens halverwege, naast mij dus, te gaan staan. Ik kuchte. De vrouw reageerde niet.

Als iemand had afgerekend, schoof de rij een plaatsje op, waarbij de vrouw zich langzaam maar zeker tussen mij en de mensen voor mij wurmde. Ik besloot haar te laten.

Dit was nu weer tegen de zin van de vrouw achter me.

“Bent u van plan om iedereen voor te laten gaan?” sputterde ze.

“Och,” reageerde ik. “Als mensen zo graag voor willen dringen, hou ik ze niet tegen.”

[Dat had de vrouw, die inmiddels voor mij in het gelid stond, wel gehoord. Ze draaide zich om. “U mag wel voor, als u dat wilt.” bood ze aan. Vriendelijk bedankte ik. Vooral omdat ik niet wist of ze het eigenlijk wel tegen mij had of tegen de vrouw achter mij.]

Standaard

5 gedachten over “Op je plaats

 1. Het kan mij vaak ook zo ergeren als iemand voordringt, maar meestal heb ik er a) niet de moed voor om ze aan te spreken hierover b) niet de energie voor. c) en heb ik mijn mes weer eens thuis laten liggen.

  {Mowl: tussen droom en daad staan praktische bezwaren.}

 2. Marloes schreef:

  Had je haar wel zonder probleem voor laten dringen als ze jong en bijzonder aantrekkelijk was geweest? (ik doe maar een gok want ik heb geen idee wie de mens achter dit log is)
  Meestal maak ik me niet zo druk, ze zullen wel een goede reden hebben om voor te dringen. Een stervende man thuis, een kind dat bij de schoolpoort staat te wachten…of gewoon omdat ze geen fatsoen hebben.

  {Mowl: “..als ze jong en aantrekkelijk was geweest”? Je bent echt nieuw hier.}

 3. Jaartal schreef:

  ik gad die troel niet voor laten gaan…

  ‘oh gaat u hier staan, u had de rij toch wel gezien? achter die wachtende mensen moet u gaan staan dan, da’s een soort beleefdheidscode hè…’

  {Mowl: soms heb ik daar gewoon geen zin in.}

 4. Gelukkig laat de foto er geen twijfel over bestaan wat je eigenlijk met de voordringster had willen doen.
  (Wist je dat voordringen de grootste ergernis van de Nederlander is? Op dit terrein liggen duidelijk nog kansen voor Wilders en Verdonk: alle voordringers de Efteling uit!)

  {Mowl: en eigen sprookjes eerst.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.