Opening

Op het moment dat ik dit schrijf, wordt in het Museum voor Moderne Kunsten in Arnhem de tentoonstelling Negerplastieken & Moderne Meesters geopend door Henk Hofland.

Het is verdraaide jammer dat we hier niet bij kunnen zijn. Zo hebben we ook al de openingen van Vet en Arnhem Stripstad gemist. Waarom dat zo jammer is? Zal ik je vertellen.

Een jaar of wat geleden liepen we het Arnhemse museum in. We zijn kunstliefhebbers, dat heb je misschien al gemerkt uit vorige verhalen. Dus gaan we regelmatig naar musea. Niks bijzonders.

Maar die keer belandden we per ongeluk in een opening. Dat betekent: een hapje, een drankje en heel veel mensen die zichzelf heel interessant vinden. Je weet wel, mensen die tijdenlang naar een brandmelder kunnen kijken voordat ze in de gaten hebben dat het geen kunstwerk is. Áls ze het al in de gaten krijgen.

Normaal gesproken kunnen wij ons daar behoorlijk aan ergeren, maar datmaal vonden we het bijzonder amusant. Mede geholpen door de vriendelijke dames van de catering, die zichtbaar blij waren wat minder opgeblazen figuren van drank te kunnen voorzien, werden we steeds vrolijker.

Toen we zagen dat je, als Vriend van de Arnhemse Musea in het vervolg automatisch een uitnodiging voor alle opening krijgt, hebben we ons geen moment bedacht. Hier, die aanmeldingskaart!

Maar ja, zoals gezegd, vanaf dat moment is het alsof de duvel er mee speelt. Openingen vinden steevast plaats op tijden waarop we al andere verplichtingen hebben.

Nou ja, misschien de volgende keer.

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.