Overbuurvrouw T

Ik heb het wel es over d’r gehad: overbuurvrouw T. De Bijbel is haar richtsnoer en ze doet, bij tijd en wijle, haar best om ons in het christelijke kamp te krijgen. Haar dochter, die niks meer met haar te maken wil hebben, werkt overigens bij de Evangelische Omroep.

Niet alleen ons wil ze bekeren – de hele straat kan op onregelmatige basis T aan de deur krijgen. Zes uur ’s ochtends is niet ongebruikelijk.

Er wordt verschillend op T gereageerd. Sommigen halen hun schouders op, andere poeieren haar af en weer anderen worden ronduit kwaad op haar. Ik moet bekennen dat wij haar ook wel es hebben toegeroepen wat haar bezielde om op dat tijdstip aan de deur te staan.

Het hele jaar door heeft T haar balkondeur en het keukenraam openstaan. Dat is wel koud, zo in de winter, maar daar stookt ze gewoon tegenop. Als alles openstaat kan ze de straat beter in de gaten houden.

Soms gaat ze schelden. Dan ziet ze iemand in de straat langskomen waarvan ze het nodig vindt om luidkeels de waarheid te vertellen.

Het zijn haar medicijnen, zegt ze zelf. Als ze goed aanslaan is er niks aan de hand. Zo niet, dan draait ze door. In haar goede periode gaat T de deuren langs om haar verontschuldigingen aan te bieden. Het zal nooit meer gebeuren, zegt ze. Ze is nu genezen.

Vandaag stopte een politieauto. Twee agenten stapten uit en kregen meteen de volle laag van T. Zij hing uit haar keukenraam en foeterde de man en vrouw uit.

Uit een ander raam verscheen het hoofd van onze Italiaanse overbuurvrouw. (Zij is niet zelf Italiaans, maar haar man. Het is even dat je het weet.) Op verzoek van de politie opende zij de deur naar het apartementencomplex. De agenten gingen naar binnen. T sloot het keukenraam.

Een hele tijd was het onzeker wat er binnen gebeurde. (Maar we hielden het natuurlijk wel in de gaten. Dat is onze plicht. Voor jullie.)

Toen vertrokken de agenten weer. Bij T was het een hele tijd stil. Toen verscheen T weer voor het raam. Ze had een hele grote hoed opgezet.

(Vanavond vieren we met de straat oud en nieuw. Vorig jaar greep T het aan om iedereen weer haar excuses aan te bieden. We zijn benieuwd of ze d’r vanavond weer bij is. En, oja, een prettige jaarwisseling!)

Standaard

3 gedachten over “Overbuurvrouw T

  1. Pingback: Mowl.eu » Aanschuiven

  2. Pingback: Mowl.eu » Deerlijk

  3. Pingback: Mowl.eu » Heerlijk

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.