Plaatjes

roofdieren

Men kan zich misschien als gelukkiger beschouwen, wanneer men genoegen schept in het verzamelen van schelpen, dan wanneer men geboren is als miljonair. Robert Louis Stevenson (1850-1895)

Ja, ook wij sparen voetbalplaatjes. En nee, niet voor ons­zelf. Wij sparen voor onze binnen­kort bijzonder be­roem­de buur­jongen. In de hoop dat wat van zijn toekomstige glans op ons af­veegt.

Daarom zei Brrrr, toen we de buurt­super binnen­liepen via ’n aantal voetbal­plaatjes­jagers: “Dadelijk moeten we niet vergeten de kaartjes van die kinderen af te pakken.”

[Maar natuurlijk gebeurde dat niet. In plaats daarvan snauwde Brrrr de jongens toe dat ze moesten oprotten. Kijk, dat levert natuurlijk niks op.]

Standaard

5 gedachten over “Plaatjes

 1. Ergens in de wereld is er een fabriek die alleen maar bezig is met het produceren van rotzooi die je krijgt bij de appie.

  Net zoals ik me wel eens afvraag waar toch die fabriek is die de plastic rotzooi maakt die in surprise-eieren zit.

  {Mowl: en bedankt. Nu heb ik ’n hele middag zitten googelen op ‘Kinder Surprise-fabriek’.}

 2. Kitty schreef:

  Ik spaar ze voor mijn 2 neefjes. En ik vond zomaar een dicht pakje op straat! Dat heeft dan iemand verloren die het misschien voor zijn/haar neefjes spaarde… En bij onze AH geen bedelende kinderen; tenminste, ik zie ze nooit.

  {Mowl: wat ’n zaligheid.}

 3. Als de Albert Heijn besluit gratis poep uit te gaan delen bij iedere 10 euro aan boodschappen, wordt er ook om gevochten.

  {Mowl: zijn we in ’n cynische bui, peremans?}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.