Retour

Er zat luis in de basilicum en de wijn smaakte naar kurk. (Brrrr wilde het plantje al weggooien, toen ik een klein, groen rupsje ontdekte. “Niet doen!” riep ik geschrokken, “Daar komt nog iets moois uit!” Ik heb een blaadje met het rupsje buiten gezet, bij een boom met veel groen. Ik had gelijk, gisteren is er een groene fee uit ontstaan!) We gingen met de ondeugdelijke waar terug naar de supermarkt.

Wie gaat er eigenlijk nog terug met artikelen die niet deugen? Ik zie nooit andere winkelklanten reclameren. Zouden ze de kurkwijn gewoon door de gootsteen gieten en de luisbasilicum in de gft mikken? Of mankeert er iets aan ons?

Hoe dan ook, de jongen van de supermarkt vond het geen probleem. Hoe vaak we ook met een produkt terugkomen. Àls we maar terugkomen, lijkt ie te denken. En hij gelooft ons op ons woord. Hij proeft de wijn niet eerst en kijkt de basilicum niet onder de rokken.

-“Ga maar eerst de andere boodschappen doen,” zegt hij, “Dan zet ik een nieuwe fles wijn en een basilicumplantje bij de kassa neer.”

Wie zegt er dat de Lidl geen service geeft?

[D’r valt ook veel te verhalen over de cliëntèle van deze prijsvechter. Zo zien we hier een stel dat volgens ons de zomervakantie doorbrengt op een camping in de buurt. Ze zijn erg gezellig. Da’s in elk geval hun eigen mening. Op het moment dat deze plaat werd gemaakt, waren zij er zich overigens niet van bewust dat een fles rode wijn en een basilicumplantje onder de loopband bij de caissière stonden. De gevolgen waren welicht niet te overzien geweest.]

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.