Schande

web

Fouten zijn als strootjes aan de oppervlakte van de stroom; wie naar parels wil zoeken moet duiken. John Dryden (1631-1700)

Een heilig man zal ik nooit worden. Ik zit vol met teveel banaliteiten en onjuiste gedachten om ooit een Rechtvaardige te kunnen worden genoemd. Ik constateerde dit gegeven weer eens, toen ik gisteren door de supermarkt een man zag reiken naar een schap dat kennelijk te hoog voor hem was. Dit werd voornamelijk veroorzaakt door ’s mans veel te korte beentjes. Hij kon er nog wel mee uitstappen uit zijn rolstoel, maar aan hoogte won hij daarbij slechts weinig. In plaats van dat ik de hulpbehoevende ondersteuning bood, wierp ik een blik in zijn boodschappenmandje. Ik kon een korte grinnik niet onderdrukken en haastte me naar Brrrr."Heb je die meneer gezien met die beentjes?" ginnegapte ik naar mijn lief. (Ik heb je al gezegd dat dit verhaal getuigt van mijn onwaardigheid.) Brrrr, die ook wel aanvoelde waar het heen ging, knikte aarzelend. "Weet je wat ie in zijn mandje heeft?" Brrrr schudde zijn hoofd. "Bokkenpootjes!" [Brrrr wendde zich gegeneerd af. Terecht. En nu, terwijl ik dit opschrijf, kan ik een blos van schaamte nauwelijks onderdrukken. Al vind ik wel dat die man deze hilariteit over zich heeft afgeroepen. Toch moest ik meer fatsoen hebben. Zullen we dit dan maar beschouwen als een biecht? Geven jullie mij de absolutie?]

Standaard

6 gedachten over “Schande

 1. Bee schreef:

  ……. I’m speechless …
  (maar dat kwam omdat ik niet bijkwam vanuit mijn slappe lach)

  (maar volgende keer eerst helpen, dan lachen, ok?)

  {Mowl: ik beloof het.}

 2. flan schreef:

  ko·ket·te·ren met (ww.)
  1 ergens mee pronken, te koop lopen => zich beroemen op

  {Mowl: ci·te·ren (ov.ww.)
  1 (een passage uit een andere bron) letterlijk overnemen => aanhalen, quoten
  2 [jur.] dagvaarden}

 3. Ton schreef:

  Geen absolutie zonder penitentie … En drie weesgegroetjes zijn tegenwoordig niet meer in de mode.

  {Mowl: als deze openbare schuldbelijdenis geen penitentie is!}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.