Amygdala

eierschaal

Schrik niet van wat je hoort, voordat je het gezien hebt. Aisopos (620-560 vGT)

Brrrr schrok zich wild toen ik mijn hoofd om de deur van de bibliotheek stak.

“Wha!” deed hij. En toen: “Ik schrik me dood! Wat doe jij hier?” Ik grinnikte want hij had gelijk: ik had niet thuis zullen zijn.

“Rustig.” maande ik en vertelde dat ik een paar uur eerder op het perron had gestaan toen de dingdong-stem vertelde dat er helegaar geen treinen naar Z reden. En dat er ook geen vervangend vervoer was. En dat de extra reistijd tenminste zestig minuten bedroeg. En dat ik toen in mijn agenda had gekeken en besloten had om die dag dan maar vrij te nemen.

En dat ik toen terug naar huis was gegaan, waar Brrrr nog sliep. En dat ik me had uitgekleed en bij hem was gekropen. En dat ie zich meteen om me heen had gewikkeld. En dat ik had geprobeerd te slapen, maar dat dat niet meer lukte. En dat ik daarom een tijdje later maar weer het bed was uitgekropen. En dat Brrrr toen heel even teleurgesteld had gekreund. En dat ik toen naar de huis­bibliotheek was gegaan om te schrijven. En dat ik nog weer later Brrrr uit de slaapkamer had horen komen. En, tja, dat ik toen even was gaan kijken op de overloop. En dat dat het moment was dat ie zo geschrokken was.

Nou ja, toen begreep ie het wel.

[We zijn wel een beetje schrikkerig, de laatste tijd. Ze zeggen wel es dat dat door een slecht geweten komt. Maar waarom zou Brrrr nou een slecht geweten hebben?]

Standaard

3 gedachten over “Amygdala

  1. Ik herken Brrrr’s reactie erg goed. Iedere morgen als ik uit bed kom en in de spiegel kijk. Dat is pas schrikken 🙂

    {Mowl: vrouwen op leeftijd hebben het niet makkelijk.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.