Worst-pindakaas-scenario

brood

De mens leeft niet van brood alleen. Wel van de kaas van tussen een anders brood. Julien de Valckenaere (1898-1958)

Begrijp wel: het was nog vroeg. Ik vind half zes in de ochtend tenminste tamelijk vroeg, wanneer het op brood smeren aankomt. Door slaperigheid kan d’r dan van alles misgaan.

Hoe dan ook — ik maakte op dat ontijdige uur twee dubbele boterhammen: één met worst en één met pindakaas. Ik houd van pindakaas. En van worst. De beide bammetjes gingen daarna samen in een zakje mee naar het werk.

Dat de worst daardoor een beetje naar pindakaas smaakt, och, dat nam ik voor lief. Een soort van intra-zakkelijke kruisbestuiving, zeg maar. Dacht ik. Tot ik ontdekte dat ik de belegde sneetjes die ochtend op mekaar had gelegd en dus een pindakaas-worst-bammetje aan het oppeuzelen was.

Ik voelde me een culinaire Flemming.

[In mijn zakje zaten nu wel twee droge sneetjes. Maar dat probleem was van een heel andere orde.]

Standaard

7 gedachten over “Worst-pindakaas-scenario

 1. Bee schreef:

  Innovatie…da’s slechts een ander woord voor ‘op een onbewust constructieve manier’ even niet opletten 😉

  {Mowl: penicilline en een worst-pindakaas-sandwich – het is eigenlijk om het even.}

 2. Steve schreef:

  Ik vind het voor ‘s ochtends brood smeren eerlijk gezegd altijd te vroeg.

  {Mowl: ja maar half zes! Half! Zes! Da’s geen ochtend, da’s nacht!}

 3. Daar kun je altijd nog wat anders tussen stoppen. Of denk eens aan de vogeltjes.

  {Mowl: ik heb nogal wat vogelaars als collega. Die vinden het vast niet goed als ik een musje tussen mijn sneetjes plet.}

 4. Pindakaas heb ik pas leren kennen toen ik mijn man ontmoette. Niet dat hij toen smaakte als pindakaas (tenzij hij net een boterhammetje met pindakaas had gegeten en hij me begon te zoe… euh never mind) dus zoals ik zei, niet dat hij smaakt als pindakaas, maar pindakaas hoort volgens hem altijd op de ontbijttafel. Toch is hij de enige fan gebleven van dit goedje. Mijn kinderen en ik , neen, we zijn er niet zo weg van 🙂

  {Mowl: pindakaas hoort op de lijst van Unesco’s werelderfgoed.}

 5. Jean d'A schreef:

  Je doet dat ook helemaal verkeerd; bammetjes smeren,dat moet je laten doen!

  Maar toch; Bakker B. zit om de hoek…..
  Smakelijk!!

  {Mowl: Brrrr doet het niet meer. Hij vindt dat ik wat zelfstandiger moet worden.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.