Sterk (3)

zalf

Ik houd ervan om mij te omringen met gehandicapten en andere mensen in verval. Het maakt je eigen situatie zo aanvaardbaar. Arnon Grunberg (1971)

Mijn zwakte is mijn rug. Zo nu en dan voel ik een dreigend alarm in de onderste regionen opkomen. Een waarschuwing voordat ik er doorheen dreig te gaan.
Al een paar dagen hoor ik de spreekwoordelijke sirenes loeien en ben ik op het ergste voorbereid.

Ik wil het niet zover laten komen en neem mijn maatregelen. Ik beweeg, bijvoorbeeld, uiterst voorzichtig. Als een oud mannetje schuifel ik van A naar B. Bij voorkeur blijf ik overigens in A – wat zou ik in B moeten?

En zalf heb ik ook: van die zalf die eerst koud aanvoelt (en een onverhoedse schrikreactie veroorzaakt, waardoor ik zo in de ergste rugpijnfase kan schieten), daarna vooral nat en dan, uiteindelijk, warmte gaat geven. Een weldadige gloed verzacht en verzorgt mijn rugspieren en houdt ze nog even koest. Voor korte tijd kan ik doen alsof d’r niks aan de hand is.

[Laat ik eerlijk zijn: het is allemaal begonnen toen ik hierop begon te lopen. Ander loopvlak, of zo. Maar je denkt toch niet dat ik ze daarom uitlaat, wel? Ik kijk wel uit.]

Standaard

10 gedachten over “Sterk (3)

  1. Ja, door die schoenen is de pijn toch begonnen? Tenminste dat denk je volgens je voetnoot. En ik dacht dat die uit Nijmegen kwamen.. maar dus niet, het was dus Arnhem. Maar dat schreef je dus de 23e… dat je die schoenen had gehad.

    {Mowl: dat was niet de 23ste, hoor.} 

  2. Ik meende toch echt dat er in je stukje van 23 feb. Nijmegen stond. Maar ik heb het even nagekeken en ik had het fout. Ik snap niet hoe ik er dan bij ben gekomen… bizar. Maar goed. Arnhem is ook leuk!

    {Mowl: 23 februari?)

  3. Ga je voor schoenen naar Nijmegen, krijg je de pijn er gratis bij. Misschien een complot van de zalf fabrikant?

    {Mowl: Nijmegen? Ho jongen! Arnhem is de naam.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.