STOP!

stop!

Leugen is de moeder van het geweld.
Mahatma Gandhi (1869-1948)

Collega M schrok toen ze hoorde over de aanslagen, gisteren, in Londen. Ze werd boos.

“Snap je nou dat ik bang ben voor die baardapen?” viel ze uit. Haar ogen spuwden vuur. Ze keek weer op haar beeldscherm. Driftiger dan nodig tikte ze een tekst.

“En dan zeggen ze, dat ik niet bang hoef te zijn.” foeterde ze door. “Jij bent Marokkaanse, zeggen ze. Jij bent moslima. Jou pakken ze niet.” Ze schoof het toetsenbord opzij. “Alsof niet alle slachtoffers onschuldig waren!”

Ze zucht.

“Nou gaat het de komende tijd weer alleen maar over de islam en buitenlanders.” Ze pakte het toetsenbord terug. “En ik moet me weer verdedigen.”

M tikte een paar letters.

“Stelletje baardapen.” spoog ze.

[Toen ik de trein instapte, even later, was nog niet alles bekend. Een groepje scholieren had het over de aanslagen.

“Het stelt weinig voor.” zei een meisje verveeld. “Er zijn maar twee doden.”

Gelukkig voor haar is dat aantal inmiddels opgelopen.]

Standaard

7 gedachten over “STOP!

 1. Pingback: Mowl.eu » Vast

 2. Rene Smit schreef:

  Tja, een Afrikaanse bezoeker bij de G8 werd geciteerd in de Volkskrant:”37 doden. In Afrika sterven er elke twee minuten 37 mensen van de honger.” En ik kan hem ergens geen ongelijk geven…

 3. Als zoiets in China of ergens in Afrika was gebeurd, waren er veel minder woorden aan vuil gemaakt. Maar ja, nu speelt het in een beschaafd land.

 4. Er kan alleen maar snoeihard opgetreden worden tegen deze terroristen. En laat de “hoge heren” uit Den Haag hun kop eens uit het zand halen en spijkers met koppen slaan.

 5. linette schreef:

  acIk vrees dat we allemaal een keer aan de beurt komen, tenminste de landen die zich achter Amerika geschaard hebben en !aktief aan de oorlog tegen Irak mee hebben deelgenomen. En waar ik bang voor ben, is dat dit een oorlog is die we nooit kunnen winnen, waar we ons niet mee hadden moeten bemoeien en die zo verknipt in elkaar zit omdat er jarenlang regimes gesteund zijn door het Westen die nu weer niet meer door de beugel kunnen! Wie hebben er niet met Saddam gegeten! En is Amerika op een klein eilandje niet bezig om de “baardapen” van al hun lichaamshaar te ontdoen en zonder uitzicht op een proces al jarenlang bloot te stellen aan psychologische en fysieke martelingen. Gek he, dat de haat alleeen maar meer wordt aangewakkerd. Begrijp me niet verkeerd, ik veroordeel deze akties van de terroristen ten zeerste, maar WHAT WERE WE THINKING… dat we met een paar schoothondjes te maken hebben…

 6. Ik ben ook nogal geschrokken.

  Ik zag op het journaal een aantal meisjes die er eigenlijk nooit aan gedacht hadden dat het wel eens zo dicht bij kon gebeuren. Of in Nederland. Hoe naief…

 7. Ik vind het echt verschrikkelijk wat daar gebeurt is. Ik snap helemaal niets meer van deze wereld. Helemaal niets. Iedereen lijkt wel gek geworden hierzo!

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.