Stop de perzen!

Na gedane arbeidGroot nieuws!

Pimmetje Is Door Het Kattenluikje Gegaan!

Toen wij anderhalf jaar De Boel gingen verbouwen, cre륲den we ook een kattenluikje, dat zijn weerga niet kent. Het is een gemetselde trap, die leidt tot een portaaltje waaruit de katten met droge pootjes het pand kunnen betreden en verlaten. Heel ingenieus bedacht, maar er was met 驮 aspect geen rekening gehouden.

De katten.

Die begrepen namelijk helemaal niet waartoe dit alles moest dienen. Je kon toch ook aan de deur krabben, waarna de Baasjes toegang tot de buitenwereld zouden verlenen.

(Overigens, wie katten heeft kent dit verschijnsel. De kat krabt en mauwt klaaglijk, zodat je – als goed baasje zijnde – opstaat om de deur open te doen. Waarna het poezenbeest je met grote ogen aankijkt en niet begrijpt waarom het weg zou moeten. Als je de deur dicht en weer gaat zitten, gaat ze opeens weer krabben. Want ze wil naar buiten. Grrr.)

Op een ochtend werden we wakker met een enthousiaste Pim op ons dekbed. Dat moest betekenen dat hij het Geheim Van Het Luikje had gevonden. En zodra we opstonden, rende de Rode Rakker voor ons uit om het kunststukje nog es voor te doen.

Wat er toen gebeurde is tragisch. Pim rende vol goede moed het trappetje op en aan de bovenkant aangekomen – wist ie het opeens niet meer. Moest ie nou linksaf of rechtsom? De optie ‘naar boven’ zag ie niet.

Dat is nu anderhalf jaar geleden. En Pimmetje keek vol bewondering Zus en Mies na, die het kunststukje inmiddels w鬠onder de knie hadden gekregen. Maar het zelf nadoen – dat lukte niet.

Tot vandaag.

Want zojuist heeft Pim het voor elkaar gekregen. Jawel! Hij heeft het kattenluikje herontdekt. Om naar buiten te gaan dan. Naar binnenkomen is nog een ander verhaal.

Standaard

Een gedachte over “Stop de perzen!

  1. Pingback: Mowl.eu » Blog Archive » Ontluikend

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.